Nieuwsoverzicht 19-12: Kylie Minogue naar Glastonbury 2019, kanshebbers voor onder andere Rock Werchter en Lowlands en meer

Glastonbury
Foto: Russel McGovern

De bevestigingen voor het Europese festivalseizoen gaan als een trein. In ons nieuwsoverzicht praten we je bij over al het nieuws van de dag. Vandaag lees je onder andere over de nieuwe namen voor Bospop 2019, de komst van Kylie Minogue naar Glastonbury en kanshebbers voor onder meer Rock Werchter en Lowlands.

Kylie Minogue naar Glastonbury 2019

De tweede naam voor Glastonbury 2019 is bekend: Kylie Minogue sluit de laatste festivaldag af. Op zondag 30 juni treedt ze aan het eind van de middag op, tijdens het ‘Legends Slot’. Eerder maakte Glastonbury de komst van Stormzy bekend.

Lees hier meer over de show van Kylie Minogue op Glastonbury.

The Smashing Pumpkins en meer tijdens Rock Werchter en Down The Rabbit Hole in Europa

Photo: Olivia Bee

Het Spaanse Doctor Music Festival 2019 kondigt vandaag een partij grote namen aan. Onder meer The Smashing Pumpkins, The Strokes en The Prodigy staan volgende zomer op dit festival. Doordat Doctor Music een week na Rock Werchter en Down The Rabbit Hole plaatsvindt, is de kans aanwezig dat we deze namen terugzien op laatstgenoemde festivals.

Lees hier meer over alle aangekondigde namen van Doctor Music Festival.

Snow Patrol, Sting en meer naar Bospop 2019

Photo: Louise Vos / Festileaks

Bospop maakt vandaag maar liefst achttien nieuwe namen bekend. Naast headliners Sting, Snow Patrol en John Fogerty staan onder meer Kodaline en Skunk Anansie volgend jaar in Weert. Eerder maakte Bospop bekend dat het festival volgend jaar een extra dag krijgt.

Lees hier over alle nieuwe namen voor Bospop 2019.

NOS Alive bevestigt Vetusta Morla

Photo: Arlindo Camacho

Een nieuwe bevestiging voor NOS Alive 2019. Vandaag voegt de organisatie van het Portugese evenement Vetusta Morla toe aan de line-up. De indie-rockgroep uit Spanje is daarmee meteen kanshebber voor Rock Werchter en Down The Rabbit Hole, aangezien deze festivals in dezelfde periode worden gehouden.

James Bay, The Specials en meer in augustus naar Victorious Festival 2019

James Bay - Lowlands 2018
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Een nieuw rijtje met kanshebbers voor Lowlands en Pukkelpop. Het Engelse Victorious Festival publiceert vandaag een nieuwe reeks namen, onder wie James Bay, The Specials en Clean Bandit. Hiernaast zijn The Hives, The Vaccines en The Rifles aangekondigd door de organisatie. Het festival vindt plaats van 23 tot en met 25 augustus, een week na Lowlands en Pukkelpop dus.

Julien Baker en Alice Phoebe Lou tijdens Lowlands en Pukkelpop naar Vodafone Parades De Coura 2019

© Hugo Lima

Het Portugese Vodafone Parades de Coura 2019 maakt vandaag de komst van Julien Baker en Alice Phoebe Lou bekend. In een eerder stadium werden al acts als The National, New Order en Spiritualized gepresenteerd door de organisatie. Deze bands zijn allemaal kanshebber voor Lowlands en Pukkelpop, het festival uit Portugal vindt namelijk eveneens in augustus plaats.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2019

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 5-7 juli 2019
Line-up
Robyn
Janelle Monae
Foals
Tickets Niet meer beschikbaar.