De band Prophets of Rage staat een dag na Lowlands 2019 in TivoliVredenburg. De heren geven op maandag 19 augustus een optreden in Utrecht.

De Amerikanen zijn met dit optreden kanshebbers voor een optreden op Lowlands. De mannen zijn toch in de buurt en kunnen dus zomaar op het festival staan komend jaar. Twee grote Nederlandse shows lijkt echter niet volkomen logisch. Het is daarom nog even afwachten of ze echt in Biddinghuizen te zien gaan zijn.

Prophets of Rage werd onlangs nog aangekondigd voor FM4 Frecuency 2019 in Oostenrijk. Dit festival vindt rond hetzelfde weekend plaats als Lowlands. Voor het festival in Biddinghuizen zijn nog geen artiesten bekend gemaakt.

Prophets of Rage

Prophets Of Rage
Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

Je neemt een aantal leden van Cypress Hill, Rage Against The Machine en Public Enemy, et voilà: je hebt de supergroep Prophets Of Rage. De band startte in 2016 met de Make America Rage Again Tour. Een naam die vooral bedoeld was als grote fuck you naar Donald Trump, die destijds volop in de strijd was voor de Amerikaanse verkiezingen.

Dat is gelijk ook de grote boodschap van de optredens van Prophets Of Rage: ‘Fight the power’, ‘unfuck the world’ en ‘fuck Trump’.

Lowlands 2019

Lowlands 2018 Alpha Sfeer
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Lowlands 2019 is alweer de 27e editie van het festival in de Flevopolder. Zoals ieder jaar wordt het evenemententerrein in Biddinghuizen getransformeerd tot een feestelijk paradijs. In 2018 prijkten Kendrick Lamar, N.E.R.D. en Gorillaz nog op de bovenste regel van het affiche.

Naast de hoogwaardige muzikale line-up, staat Lowlands ook al ruim een kwart eeuw garant voor een uitgebreid randprogramma: workshops, comedy, film of wetenschap, niets is te dol.  Benieuwd hoe het er vorig jaar aan toe ging op Lowlands? Lees dan ons festivalrapport.

Win 2 tickets voor Pohoda Festival!

Deze hele week maak je bij Festleaks kans op 2 weekendtickets inclusief camping voor Pohoda Festival in Slowakije. Samen met een vriend of vriendin genieten van onder andere Liam Gallagher, Lykke Li, The 1975 en Mura Masa onder een stralende zomerzon: kekke deal toch?