Snow Patrol naar Firenze Rocks 2019

Photo by Simon Lipman (2018)

De eerste festivalshow voor Snow Patrol in 2019 is een feit. De Noord-Ierse/Schotse band staat 14 juni op het Italiaanse Firenze Rocks festival. 

Na een grote reeks van festivals vorige zomer keert de groep rond Gary Lightbody terug naar de Europese festivalbodem. De vijf heren zijn in elk geval te zien op het festival in Florence. Of ze ook naar Nederland of België komen is momenteel nog niet bekend.

De band staat op 14 juni samen met Ed Sheeran, Zara Larsson en Matt Simons op de planken van het Italiaanse festival. Bekijk hieronder de Facebookaankondiging van de organisatie:

Snow Patrol

Snow Patrol is een Noord-Ierse/Schotse alternatieve rockband, opgericht in 1993 te Dundee, Schotland. Het eerste album, Songs for Polarbears, bracht de groep uit in 1998. Dit werd echter geen commercieel succes. De band bleef relatief onbekend, tot ze in 2004 Final Straw uitbrachten. Hierop stonden hits als ‘Run’ en ‘Chocolate’. Het grootste succes kwam in 2006, toen de band Eyes Open releaste. Hierop stond monsterhit ‘Chasing Cars’, waarmee de band zich definitief als grote naam bestempelde. De band maakte hierna nog twee albums, maar daarna bleef het even stil rondom Snow Patrol. Inmiddels zijn de heren terug met hun nieuwe album Wildness en ze touren weer volop.

Firenze Rocks 2019

Foto: Francesco Prandoni & Elena Di Vincenzo

Firenze Rocks wordt aankomend jaar voor de tweede keer gehouden, ditmaal van 13 tot en met 16 juni 2019 in Florence. Vorig jaar stonden onder andere Foo Fighters, Guns N’ Roses en Iron Maiden op het festival. Dit jaar is het onder meer de beurt aan The Smashing Pumpinks, ToolThe Cure, Ed Sheeran en Snow Patrol. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de officiële website van het festival.