The Smashing Pumpkins dag na Pinkpop 2019 in AFAS live

The Smashing Pumpkins Band

The Smashing Pumpkins komen naar Nederland en België. Op 11 juni (een dag na Pinkpop) staat de band in Nederland. Een dag eerder staan de Amerikanen in de Lotto Arena. Ook maakt de band een festivaloptreden bekend.

Door de komst van The Smashing Pumpkins naar AFAS Live en de Lotto Arena lijkt het er op dat een festivalshow in Nederland en België is uitgesloten.

Dat betekent niet dat de band helemaal geen festivals aandoet komende zomer. Zo kondigt NOS Alive vandaag de komst van The Smashing Pumpkins aan. De band speelt 12 juli op de NOS Stage, beter bekend als de Main Stage. De Amerikanen vergezellen hiermee Bon Iver en The Cure.

The Smashing Pumpkins

The Smashing Pumpkins is een alternatieve rockband uit Chicago, opgericht in 1988. Het debuutalbum Gish uit 1991 oogstte veel enthousiaste reacties van de media. Maar de band werd pas echt bekend bij het grote publiek met albums als Siamese Dream en Mellon Collie and the Infinite Sadness. Hoewel de band qua bezetting veel veranderingen doormaakte, wordt de groep nog steeds gezien als een van de meest succesvolle bands uit de jaren ’90.

Dit jaar markeerde een belangrijk moment voor de band. Voor het eerst in achttien jaar komen drie van de vier originele bandleden bij elkaar voor een wereldtournee. Zo staat de band onder meer op de affiches van Rock am Ring en Rock im ParkFirenze Rocks 2019 en Heartland Festival.

NOS Alive 2019

Photo: Jose Fernandes

NOS Alive is hét festival om te bezoeken in Portugal. De 13e editie van dit zomerse festival vindt plaats van 11 tot en met 13 juli in Oeiras, Portugal. Over de jaren heen heeft NOS Alive grote namen mogen ontvangen. In de editie van 2018 traden onder meer The NationalPearl Jam en Queens of the Stone Age op.

Voor aankomend jaar zijn The Cure en Bon Iver te zien op het Portugese festival . Zowel dag- als weekendtickets zijn nu al te verkrijgen op de site. Prijzen verschillen van € 65,- voor een dagticket tot € 149,- voor een weekendticket.