De Staat geeft vandaag om 17.00 een optreden in Vera op Eurosonic Noorderslag. De Nijmeegse rockband geeft een show ter aanleiding van het nieuwe album Bubble Gum.

Fans van De Staat kunnen hun hart ophalen op Eurosonic Noorderslag. De Nijmegenaren geven vandaag om 17.00 een verrassingsoptreden op het Groningse festival.

Dit optreden staat compleet in teken van het nieuwe album Bubble Gum wat vandaag wordt uitgebracht. Op de officiële website van Vera vind je meer informatie.

De Staat

Foto: Kamiel Scholten Fotografie/De Staat

De Nijmeegse rockband De Staat bestaat sinds 2007. Het eerste album zag in 2009 het levenslicht en sindsdien timmeren Torre Florim en zijn mannen stevig aan de weg.

Je kunt de band kennen van hits als ‘Peptalk’, ‘Witch Doctor’ en het meer recente ‘KITTY KITTY’. In 2016 verzorgde de band nog optredens op onder andere Lowlands, Pinkpop en Down The Rabbit Hole. Tevens stond de band ook in 2018 op Lowlands.

Op 18 januari 2019 is het vijfde album Bubble Gum uitgekomen. De Staat heeft in 2019 al festivals als Paaspop en Dauwpop op de planning staan.

Eurosonic Noorderslag

Eurosonic Noorderslag live

Eurosonic Noorderslag 2019 vindt plaats van 16 t/m 19 januari in Groningen. Het festival is een broedplaats voor nationaal en internationaal talent en de focus ligt dit jaar op bands uit Tsjechië en Slowakije. Tijdens de 2018 edtie waren onder andere AfterparteesMy BabyYUNGBLUD en Haevnte zien.

Jaarlijks worden tijdens het festival de Popprijs en de European Festival Awards uitgereikt. De Popprijs is voor de artiest die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Deze prijs ging vorig jaar naar Kensington. De European Festival Awards zijn voor de beste festivals van Europa. Afgelopen editie gingen onder meer Sziget en Down The Rabbit Hole er met deze prijzen vandoor.

Meer informatie over dit festival kun je vinden op de festivalwebsite.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.