Nu we eindelijk 2019 op de kalender zien staan lijkt ook festivalseizoen langzaam dichterbij te kruipen. De meeste line-ups zijn echter nog niet compleet dus dit is hét moment om je wensen uit te spreken. Dat deden jullie dan ook toen we jullie vroegen naar jullie gedroomde Sziget-poster. 

Sziget geldt al jaren als één van de bucketlist-festivals van Europa, dan niet de wereld. Een week lang vertoeven op een eiland middenin Boedapest, goedkoop bier en lekkere muziek; wat wil een mens nog meer? Een geweldige line-up natuurlijk! Jullie wensen zijn dan ook buitengewoon hoog voor het Hongaarse festival. Laten we kijken naar jullie Festival Wishlist voor Sziget 2019.

Jullie droomposter voor Sziget 2019

Wauw, wauw, wauw. Als jullie droomposter werkelijkheid wordt zou iedereen waarschijnlijk wel naar Sziget willen. Jullie vragen om zulke grote namen dat we een extra rijtje met headliners hebben moeten toevoegen. De extra headlinerspots worden ingevuld door Coldplay, The National en – de hypes van het moment – The Strokes en Tame Impala.

Zelfs in de kleine lettertjes zien we grote namen terugkomen. Wat te denken van Anderson .Paak, Zoals, Editors, The Killers en Tash Sultana. Ook vanuit de hiphop-hoek zouden jullie de crème de la crème willen zien, daar getuigen Childish Gambino, Travis Scott en Brockhampton van. De enige relatief obscure artiest die we op jullie Festival Wishlist vinden is Billie Eilish.

Geloofwaardigheid

Tame Impala
Foto: Eric Pamies

Een festivalganger mag natuurlijk dromen hebben, maar het ook realistisch is… Tien A-grade headliners op een festival van zeven dagen is wellicht iets te veel van het goede gevraagd. Desalniettemin zijn de namen die jullie noemen niet volkomen onrealistisch. Zowel The Strokes als The National zijn al aangekondigd voor enkele festivals. Daarnaast zouden Coldplay en Tame Impala beide bezig zijn met nieuwe muziek.

Ook de onderkant van jullie poster heeft realistische namen, maar de positionering is vrij ongeloofwaardig. Het moet wel heel gek lopen als artiesten als Childish Gambino, The Killers en Travis Scott geen headliner zouden zijn.

De komst van Editors, Brockhampton en Anderson .Paak is niet uitgesloten, maar de kans is groot dat deze grote namen (financiële) ruimte moeten maken voor kleinere artiesten zoals Billie Eilish. Ten slotte is de kans aanwezig dat Tash Sultana en Foals in het licht van hun nieuwe albums Sziget aandoen.

De namen op jullie verlanglijstje zijn dus niet gek, de kans dat sommig het daadwerkelijk tot de Sziget-poster schoppen is zelfs best aannemelijk. Soms kun je echter ook te veel willen, de portemonnee van Sziget is immers ook niet bodemloos. Maar zoals we al zeiden: een festivalganger mag dromen.

Sziget 2019

Sziget 2018
Credits: Rockstar Photographers

Sziget keert in 2019 terug voor de 27e editie. Het festival vindt plaats van 7 tot en met 13 augustus op het Óbuda-eiland, in hartje Boedapest. Voor de scherpe geest: het festival communiceert een dagje minder, maar duurt nog steeds even lang als voorgaande jaren. Dit om de laatste nacht van het festival niet te verwarren met een complete programmering gedurende de dag. Tickets voor het festival zijn nu te koop via de website.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.