Heugelijk nieuws voor fans van Foals. De band brengt dit jaar niet één, maar twee nieuwe studioalbums uit. De albums heten Everything Not Saved Will Be Lost Part 1 en Everything Not Saved Will Be Lost Part 2.

Het tweeluik is de opvolger van het in 2015 verschenen What Went Down. De Britse rockband plaatste gisteren al een mysterieuze timer op de website. Die timer liep vandaag af waarna er een teaser uitgebracht werd. Drummer Jack Bevan doorbrak de stilte door de release van twee nieuwe albums wereldkundig te maken.

Tot dusver is er naast de titel weinig bekend over de albums. Ook de releasedata zijn nog niet bekend. Check de teaser van Foals hier:

Foals

De progressieve poprockband uit Oxford bestaat al 13 jaar. Met vier studioalbums op zak en optredens op grote festivals als Roskilde, Coachella en Glastonbury is de muzikale honger nog niet gestild.

Afgelopen najaar zijn de mannen de studio weer ingedoken voor de opvolgers van What Went Down (2015). In januari dit jaar maakte de band kenbaar dat Walter Gervers stopt als bassist van Foals. Middels een teaser maakte de band vervolgens bekend dat er dit jaar twee albums uitgebracht worden. Foals is inmiddels aangekondigd voor Down The Rabbit HoleLow FestivalRock am Ring / Rock im Park en NorthSide.

Win 2 tickets voor Lollapalooza Berlijn!

Deze hele week maak je bij Festleaks kans op 2 weekendtickets Lollapalooza Berlijn. In het laatste festivalweekend van het seizoen nog één keer genieten van exclusieve headliners als Kings of Leon, Swedish House Mafia en Martin Garrix: word jij die gelukkige winnaar?

Sam
Trots lid van de nieuwsredactie en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en van Sigur Rós tot aan Underworld. Werkzaam in de zorg en in opleiding tot verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Jera On Air.