Opnames nieuwe plaat Tool klaar

Tool

De release van Tools nieuwe album komt steeds dichterbij. Frontman Maynard James Keenan laat op Twitter weten dat de band bezig is met het mixen van de plaat.

Tool-fans kunnen hun hart ophalen: het nieuwe album is zo goed als af. Keenan twittert dat de tracks al maanden klaar zijn en het mixen kan beginnen. Toch kan het nog wel even duren voordat de plaat daadwerkelijk in de schappen ligt. De frontman spreekt over een ” long process of mixing “. De productie van het te verschijnen album liep al eerder vertraging op; het album was oorspronkelijk gepland voor 2017. De nieuwe releasedatum ligt ergens dit jaar.

Update- Final vocals tracked MONTHS ago. Then U.S.-UK-Euro run w #APC. If Tool all inst are tracked, long process of Mixing now. Meanwhile write/film/track w @puscifer for #puscifer2020 & troll the band FBs with wine posts. #funnyshit #whileyouwerewhiningiwasworking— Maynard J Keenan (@mjkeenan) 4 januari 2019

Met een kersverse plaat op komst doet Tool deze zomer ook enkele Europese festivals aan. Onder meer Rock Werchter, Rock Am Ring / Rock Im Park en enkele Download-festivals worden van een spetterende show voorzien. In Nederland brengen de heren een bezoekje aan de Ziggo Dome.

Tool

Tool is een progressive metalband uit Los Angeles. De band wordt gezien als een van de grootste bands van jaren 90, bekend om hun krachtige songteksten en dreigende songs. De grootste hits van Tool zijn ‘The Pot’ en ‘Schism’. Die hoef je trouwens niet te zoeken op Spotify, want daar willen ze niet gevonden worden.

Tool staat erom bekend dat ze de tijd nemen voor het uitbrengen van hun platen. Het meest recente album 10.000 Days dateert alweer uit 2006(!). Fans staan ongetwijfeld te trappelen voor de release van het nieuwe album.