The Chainsmokers, Tiësto en meer naar Balaton Sound 2019

Balaton Sound presenteert nieuwe namen voor de aanstaande editie. Onder andere The Chainsmokers, Tiësto en G-Eazy geven optredens op het Hongaarse festival.

Daar blijft het niet bij voor Balaton Sound. Zo geven ook Rudimental en Jess Glynne acte de présence. Check alle bevestigingen hieronder:

 • The Chainsmokers
 • Tiësto
 • G-Eazy
 • Rudimental
 • Jess Glynne
 • Nicky Romero
 • Tchami X Malaa
 • Sofi Tukker
 • Jauz
 • Deorro
 • Vinai
 • Dubfire
 • Martin Jensen
 • J Balvin

Eerder werd de komst van Armin van Buuren, Marshmello en Paul Kalkbrenner al bekendgemaakt.

The Chainsmokers

De heren van The Chainsmokers komen oorspronkelijk uit New York en zijn actief onder de huidige naam sinds het jaar 2012. De echte doorbraak liet echter nog even op zich wachten. Wereldwijde bekendheid genoten de heren pas sinds 2014 door de release van hun single ‘#Selfie’. 

Momenteel bestaat het repertoire van de band uit drie albums, Bouquet, Collage en Sick Boy. De hit ‘Closer’ kwam uit in 2016 als het resultaat van een samenwerking met Halsey. Het was het eerste nummer van de heren dat een eerste plek bereikte in onder andere de Nederlandse Top 40.

In 2018 was The Chainsmokers ook al te zien op Balaton Sound. De mannen gaven daarnaast een optreden in de Ziggo Dome.

Balaton Sound 2019

Balaton Sound nacht
Photo: Bodorkós Máté

Balaton Sound vindt aankomend jaar plaats van 3 tot en met 7 juli aan het Balatonmeer in Hongarije. Het festival is vooral gericht op elektronische muziek en trekt elk jaar weer vele mensen vanuit heel Europa aan. Dit jaar bouwen onder meer Armin van Buuren en Marshmello een feestje op het festivalterrein. Tickets zijn inmiddels in de verkoop. Voor meer informatie kun je terecht op de officiële website.

Afgelopen zomer won het festival nog de Festival Award voor ‘Beste Logistiek’. Met acts als The ChainsmokersAxwell Λ Ingrosso en Charlotte de Witte was het ook toen flink dansen geblazen. Ben je benieuwd hoe de voorgaande editie was? Bekijk dan ons festivalrapport.

Balaton Sound Logo

Balaton Sound 2023

Locatie
Hongarije
Zamárdi, Hongarije
Datum 28 juni - 1 juli 2023
Tickets Dagkaarten vanaf €76. Combitickets vanaf €235. Kopen