The Who bevestigt tour in 2019

the who

De Engelse rockgroep The Who kondigt een nieuwe tour aan en maakt meteen de data bekend. De gitarist van de band meldde verder dat er dit jaar een nieuw album uitkomt.

Eerder kondigde Rolling Stone al aan dat de heren dit jaar gaan optreden en nu zijn dus ook de data gepubliceerd. Vanaf mei staat de band op de planken. Tijdens alle optredens van deze tour verzorgt een plaatselijk symfonisch orkest de begeleiding.

Momenteel zijn er uitsluitend Amerikaanse data bekendgemaakt. Tussen de tourdata in zien we een grote leegte in de maanden juni, juli en augustus. Of we de legendarische rockers terugzien op de Europese festivals is momenteel nog een raadsel.

Er komt dit jaar hiernaast een nieuw album uit. Volgens de gitarist van de band liggen er inmiddels al vijftien demo’s klaar. Het is dus mogelijk dat deze nummers alvast worden verwerkt in de shows.

The Who

The Who

De Britse rockband The Who ontstond in 1964 in de Engelse hoofdstad Londen. De band kende in zijn bestaan verschillende bandwisselingen, maar zanger Roger Dalrey en gitarist Pete Townshend keerden iedere keer terug. De groep bracht 11 studioalbums uit waarvan Who’s Next en Tommy de grootste successen bleken. De Britten speelden in het verleden op onder meer Rock Werchter, Glastonbury en Roskilde.