Dour 2019 strikt Amelie Lens en meer

Amelie Lens

Wederom nieuwe namen voor Dour 2019. Het Belgische festival weet zich verzekerd van optredens van onder meer Amelie Lens en Adam Beyer.

De organisatie van Dour kondigt met trots Amelie Lens aan als curator van de Red Bull Elektropedia Balzaal op 10 juli. Naast haar eigen headlineroptreden verzorgt ze ook de rest van het programma die dag. Hiervoor heeft ze de hulp ingeroepen van Adam Beyer, Anetha en Farrago. De voetjes mogen dus van de vloer.

Dour is deze week lekker namen aan het droppen. Zo werden gisteren nog optredens van onder andere Bonobo aangekondigd. In een eerder stadium bevestigde de organisatie al de komst van onder meer Skepta, Charlotte de Witte, A$AP Rocky en Disclosure.

Amelie Lens

Hoewel Amelie Lens nog niet heel lang meedraait (sinds 2014), heeft ze inmiddels haar plaats al lang en breed gevonden binnen de technoscene. Met het nummer ‘Exhale’ brak de duistere techno-tovernares in 2016 internationaal door. Sindsdien speelde ze al op diverse Europese festivalweides. Dit jaar is ze onder meer te zien op Dour, EXIT en Pukkelpop.

Dour 2019

Dour
Foto: Noël Schuurman / Festileaks

Dour is het grootste muziek- en toeristische event van Franstalig België. Dit jaar vindt het festival plaats van 10 tot en met 14 juli. Al 30 jaar lang heeft het festival de perfecte formule om één van de meest belangrijke evenementen in Europa te zijn. Het festival biedt een unieke, erg diverse programmering met grote kleppers maar vooral spannende ontdekkingen, een prachtige locatie en een organisatie die haar gelijke niet kent. Naast muziek is er bovendien voldoende ruimte voor andere vormen van kunst en cultuur. 

Met de bevestigingen van Skepta, Charlotte de Witte, A$AP Rocky, Disclosure, Parov Stelar en Bonobo begint het affiche al aardig vorm te krijgen. Tickets voor het Belgische festival zijn al een tijd in de verkoop. Voor meer informatie kun je terecht op de officiële festivalwebsite

Ben je benieuwd hoe het vorig jaar was op Dour? Lees dan ons festivalrapport.

Dour Festival Logo

Dour Festival 2024

Locatie
België
Dour, België
Datum 13-17 juli 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen