Dour 2019 onthult Bonobo, Yaeji en meer

Het Belgische Dour festival heeft vijf nieuwe namen bekendgemaakt. Onder andere Bonobo, Yaeji en Mano Le Tough spelen begin juli in de gelijknamige Franstalige plaats. 

Bonobo neemt vier bevriende groepen mee naar Dour. De Britse triphop producer heeft samen met de organisatie van het festival een stage ingedeeld.

Eerder werd al de komst van onder andere Parov Stelar en Skepta bekendgemaakt. Nu is het tijd voor deze artiesten:

  • Bonobo (dj set)
  • Yaeji
  • Mano Le Tough
  • Dengue Dengue Dengue
  • Poté

Het is voor Bonobo inmiddels al de vijfde keer dat hij op Dour speelt. In 2013 en 2014 was de producer er ook al te vinden. In de poster hieronder vind je alle officiële bevestigingen:

Bonobo

Credits: Neil Krug

Bonobo is de artiestennaam van Britse triphop-producer Simon Green. Bonobo is sinds 2000 actief en heeft in de tussentijd negen albums op zijn naam staan. Het laatste album heeft de naam Migration en stamt uit 2017. Je kunt zijn muziek kennen van hits als ‘Break Apart’, ‘Kerala’ en ‘Cirrus’.

Festivals zijn voor Bonobo geen uitzondering. Zo stond hij in 2018 nog op onder andere Outlook en MS Dockville. In 2017 bezocht Bonobo nog onder andere NOS Alive, Melt! en Roskilde.

Dit jaar is Bonobo onder andere te zien op Mad Cool, We Love Green en Dour.

Dour 2019

Dour
Foto: Noël Schuurman / Festileaks

Dour is het grootste muziek- en toeristische event van Franstalig België. Dit jaar vindt het festival plaats van 10 tot en met 14 juli. Al 30 jaar lang heeft het festival de perfecte formule om één van de meest belangrijke evenementen in Europa te zijn. Het festival biedt een unieke, erg diverse programmering met grote kleppers maar vooral spannende ontdekkingen, een prachtige locatie en een organisatie die haar gelijke niet kent. Naast muziek is er bovendien voldoende ruimte voor andere vormen van kunst en cultuur. 

Met de bevestigingen van Skepta, Charlotte de Witte, A$AP Rocky, Disclosure, Parov Stelar en Bonobo begint het affiche al aardig vorm te krijgen. Tickets voor het Belgische festival zijn al een tijd in de verkoop. Voor meer informatie kun je terecht op de officiële festivalwebsite

Ben je benieuwd hoe het vorig jaar was op Dour? Lees dan ons festivalrapport.

Dour Festival Logo

Dour Festival 2024

Locatie
België
Dour, België
Datum 17-21 juli 2024
Line-up
The Blessed Madonna
Justice
Kaaris
Tickets Kopen