Rock Zottegem 2019 strikt Interpol, Tears For Fears en meer

Interpol
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Het Belgische festival Rock Zottegem maakt vier nieuwe bands bekend. Onder andere Interpol en Tears For Fears zijn tussen 5 en 6 juli te vinden bij onze zuiderburen.

De organisatie strikt naast de bovenstaande acts ook nog Flogging Molly en Walk Off The Earth. Eerder bevestigden de Belgen al de komst van publiekslievelingen Limp Bizkit en Live.

Check hieronder alle nieuwe namen en de officiële Facebookaankondiging:

  • Interpol
  • Tears For Fears
  • Flogging Molly
  • Walk Off The Earth

Interpol

Interpol werd in 1998 in New York opgericht en de band wordt sindsdien gerekend tot het postpunkrevival-genre. Het debuutalbum Turn On The Bright Lights uit 2002 brengt de band grote bekendheid binnen de underground rockscene. In 2018 bracht Interpol alweer de zesde langspeler Marauder uit, waarmee ze onder meer al op Roskilde 2018 stonden. In 2019 staan onder meer Best Kept Secret en Rock Zottegem op de agenda.

Rock Zottegem 2019

Rock Zottegem vindt plaats op 5 en 6 juli in het Oost-Vlaamse Zottegem. Komende editie zijn onder andere Limp Bizkit, LIVE en Interpol gestrikt voor optredens. In de voorgaande jaren speelden The Offspring, Placebo, Deep Purple en Skunk Anansie op het festival.

Benieuwd geworden naar Rock Zottegem? Check dan hierboven de officiële aftermovie van het festival. Meer informatie over bijvoorbeeld ticketverkoop is te vinden op de website van het festival.

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel