Het is alweer bijna vier jaar geleden dat we Tame Impala konden aanschouwen op de Nederlandse festivalweide. Dit jaar kunnen we ons dubbel verheugen met uitzicht op een nieuw album én headlinershows op Lowlands en Pukkelpop. Welke tracks zou jij dan willen horen?

De uitgebreide tour wat in teken stond van het album Currents, bracht Tame Impala o.a. langs Pukkelpop 2015, Lowlands 2015 en Rock Werchter 2016. Indrukwekkende optredens, want sindsdien is de Australische formatie te vinden op diverse Festival Wishlists. In 2019 kunnen fans dan eindelijk hun hart ophalen op Lowlands en Pukkelpop. Welke nummers wil jij graag mee kunnen zingen tijdens deze festivalshows?

Stem op de allerbeste tracks

Je kunt kiezen uit de diverse tracks van de drie langspelers die Tame Impala rijk is. Heb jij echte favorieten? Laat het ons nu weten in onderstaande poll. Je kunt zoveel stemmen uitbrengen als je wil, ontbrekende nummers toevoegen of zelfs een heel album overslaan. Zolang je maar niet vergeet bij elke slide op de stemknop te drukken. Go!

Tame Impala

Tame Impala
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Tame Impala werd in 2007 door Kevin Parker opgericht en hoewel Parker tourt met vaste bandleden, betreft het in de studio toch echt een soloproject. Zijn muziek is nog het best te omschrijven als psychedelische rock en in 2008 oogstte de eerste EP in thuisland Australië onmiddellijk succes.

In 2010 en 2012 volgen de eerste langspelers, namelijk InnerSpeaker en Lonerism. Laatstgenoemde wordt zelfs genomineerd voor een Grammy, maar toch brak Tame Impala pas in 2015 door bij het grote internationale publiek met het derde album Currents. Het vierde album laat nog even op zich wachten, maar dat we in 2019 kunnen rekenen op nieuw materiaal is een zekerheidje!

Lowlands

Lowlands 2018 Sfeer
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Lowlands 2019 vindt plaats van 16 tot en met 18 augustus op het evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen. De organisatie maakte 30 januari de eerste acts bekend, waaronder Tame Impala, Twenty One Pilots en The Prodigy. Vorig jaar kon je genieten van onder meer Kendrick Lamar, The War On Drugs, Gorillaz en N.E.R.D..

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.