Het heeft even geduurd, maar Twenty One Pilots is sinds oktober 2018 weer een album rijker: Trench. En daar blijft het niet bij. Het duo vertaalt dit in 2019 door naar een Europese festivaltour, waarbij onder andere Sziget, Pukkelpop en Lowlands worden aangedaan. Welke tracks zou jij dan willen horen?

Met Trench slaat Twenty One Pilots een nieuwe weg in. Hoewel de lyrics van de band altijd al een diepere betekenis hadden, ligt bij de nieuwe platen nóg meer focus op de songteksten. Dit betekent echter niet dat dit het enige belangrijke is tijdens festivalshows. Zo zal leadzanger Tyler Joseph flink blijven stunten op het podium; salto’s van de piano af, stagediven of in een hamsterbal over het publiek. Welke nummers wil jij graag mee kunnen zingen tijdens deze wervelende optredens?

Stem op de allerbeste tracks

Je kunt kiezen uit de diverse tracks van de vijf langspelers die Twenty One Pilots rijk is. Heb jij echte favorieten? Laat het ons nu weten in onderstaande poll. Je kunt zoveel stemmen uitbrengen als je wil, ontbrekende nummers toevoegen of zelfs een heel album overslaan. Zolang je maar niet vergeet bij elke slide op de stemknop te drukken. Go!

Twenty One Pilots

In 2009 wordt de alternatieve rockband Twenty One Pilots opgericht, toen nog met inmiddels voormalige bandleden Nick Thomas en Chris Salih. Nadat de band flink in populariteit steeg in 2011, reizen Tyler Joseph en Josh Dun samen de wereld over.

Met het uitbrengen van het vierde album, Blurryface (2015), braken de Amerikanen definitief door. Hitlijsten over de hele wereld worden gedomineerd door nummers als ‘Stressed Out’ en ‘Ride’. Niet veel later verscheen ook de single ‘Heathens’, als soundtrack voor de film Suicide Sqaud. Ook verscheen op 5 oktober het vijfde album Trench, waarbij een tour door Amerika en Europa gepaard gaat.

Sziget 2019

Festivalacts top 100
Credits: Rockstar Photographers

Sziget keert in 2019 terug voor de 27e editie. Het festival vindt plaats van 7 tot en met 13 augustus op het Óbuda-eiland, in hartje Boedapest. Voor de scherpe geest: het festival communiceert een dagje minder, maar duurt nog steeds even lang als voorgaande jaren. Dit om de laatste nacht van het festival niet te verwarren met een complete programmering gedurende de dag. Wil je weten hoe het er vorig jaar aan toe ging in Hongarije? Lees dan ons festivalrapport.

Tickets voor het festival zijn nu te koop via de website.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.