Denk jij ook wel eens terug aan een artiest van ‘vroeger’ met de vraag “Wat is er eigenlijk met hem gebeurd?” Je bent niet de enige. Sommige artiesten – hoe succesvol ook – lijken soms opeens van de aardbodem te verdwijnen. Zo ook Paolo Nutini. Tijd om op onderzoek uit te gaan en uit te zoeken wat er met de Schots-Italiaanse zanger is gebeurd.

Met de hits ‘New Shoes’ en ‘Last Request’ maakte Paolo Nutini naam voor zichzelf in de zeroes. Zijn hoogtepunt bereikte hij – vooral in Nederland – in 2014, met het nummer ‘Iron Sky’. De track leverde hem hetzelfde jaar nog een spot op Pinkpop op en het jaar daarop was hij te vinden op North Sea Jazz en Lowlands. Sinds Lowlands 2015 hebben we Nutini echter niet meer gezien. Waarom?

Oost west, thuis best

Voor alle fans van Paolo Nutini hebben we goed nieuws: hij is niet verdwenen. Hoewel hij Nederland links heeft laten liggen, betekent dat nog niet dat hij stil heeft gezeten. Zo deed hij in 2017 nog Zuid-Amerika aan voor een mini-tour door Brazilië, Mexico, Chili en Argentinië.

De meeste tijd lijkt hij echter door te brengen in de pubs van zijn thuisbasis Paisley Schotland. Daar verrast hij regelmatig stadsgenoten met zijn aanwezigheid en soms zelfs met een spontaan optreden. Zijn laatste festivaloptreden was eveneens in zijn eigen achtertuin, op het locale comedy- en kunstfestival The Spree. Daarnaast stapte hij naar voren om zijn stad te vertegenwoordigen in de strijd om de titel ‘UK city of culture 2021’ (verloren van Coventry) en steunde hij Syrische vluchtelingen met een intiem concert in de Paisley Abbey.

Wij hopen natuurlijk dat de zanger snel weer de studio induikt, maar aanwijzingen voor een nieuw album of een nieuwe tour lijken ver weg. Zoals het er nu op lijkt is Paolo Nutini vooral lekker aan het genieten van zijn rust en zet hij zijn bekendheid in wanneer zijn lokale gemeenschap dat nodig heeft.

Paolo Nutini

paolo nutini

Paolo Nutini is een Schotse zanger met Italiaanse roots. Hij brak in 2007 door met ‘Jenny don’t be Hasty’ en ‘New Shoes’ van zijn debuutalbum These Streets. Inmiddels staat de songwriter op drie albums. Nutini stond in 2015 voor het laatst op het festivalpodium in Nederland en België. Toen speelde Nutini nog op Lowlands en Pukkelpop. Een jaar eerder deed hij Pinkpop en Rock Werchter aan. Tijd voor een terugkeer naar Nederland en België dan maar?

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.