Balthazar, Navarone en meer voor Dauwpop 2019

Balthazar 2018
Photo: Thomas Nolf

Dauwpop gaat met een kickstart het weekend in. Het festival voegt onder meer Balthazar, Navarone en Nielson toe aan de line-up.

Naast bovengenoemde namen heeft de organisatie ook plaatsgemaakt op het affiche voor Wende, StukTV en Russian Village Boys, waarmee het aantal toevoegingen op zes stuks uitkomt. Eerder werd al de komst van onder meer Kraantje Pappie, Nothing But ThievesDe Staaten Kaiser Chiefs bekendgemaakt.

https://www.instagram.com/p/BuvlAbfn3M1/

Balthazar

Balthazar 2018
Foto: Thomas Nolf

Gisteren stonden de heren nog in AFAS Live, vandaag worden ze aangekondigd voor Dauwpop 2019. Balthazar is deze zomer weer volop in Nederland te bewonderen, want de band werd eerder ook al bevestigd voor Down The Rabbit Hole.

Dat Balthazar een groot publiek weet te bereiken in België en ver daarbuiten is best opmerkelijk. Hun muziek is voor het brede publiek allesbehalve makkelijk toegankelijk. Toch weet de band al sinds de start te overtuigen; in 2005 wonnen de toen 18-jarige oprichters Devoldere, Deprez en Vanneste de nationale Kunstbende-wedstrijd voor jongeren.

In de jaren die volgen weet de band hun eigen sound nog verder te ontwikkelen, met de nodige lof en prijzen als mooie bijkomstigheid. De nieuwste plaat Fever dateert uit het begin van dit jaar en is een mooie trigger voor een uitgebreide (festival)tour. Naast optredens op Dauwpop en Down The Rabbit Hole is de band ook aanwezig op onder andere Rock Werchter en Rock en Seine.

Dauwpop 2019

Dauwpop 2018
foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Dauwpop 2019 vindt zoals gewoonlijk plaats op Hemelvaartsdag, 30 mei. Hellendoorn is opnieuw de locatie van het festival. Dit jaar is het de beurt aan publiekstrekkers Nothing But ThievesDe Staat, Kaiser Chiefs, Kraantje Pappie en Balthazar om de festivalweide te betoveren.

Voor een goede impressie van het evenement kun je het festivalrapport van 2018 bekijken. Meer informatie over het festival is te vinden op de officiële festivalwebsite.

Dauwpop Logo

Dauwpop 2023

Locatie
Nederland
Hellendoorn, Nederland
Datum 2-3 juni 2023
Tickets Dagkaarten vanaf €73. Combitickets vanaf €126. Kopen