Balthazar, Aphex Twin en meer week na Lowlands op Rock en Seine 2019

Balthazar 2018
Photo: Thomas Nolf

De organisatie van het Franse festival Rock en Seine bevestigt vandaag een reeks namen. Onder andere Balthazar en Aphex Twin zijn tussen 23 en 25 augustus te zien in Parijs. De acts zijn hiermee meteen kanshebber voor Lowlands, dat een week eerder plaatsvindt. 

Het festival maakt nog meer bekend. Zo treden naast Balthazar en Aphex Twin onder meer Foals, Royal Blood, Eels en Bring Me The Horizon aan in de Franse hoofdstad. Bekijk hieronder alle toevoegingen van vandaag:

 • Eels
 • Johny Marr
 • Kompromat
 • Jungle
 • Alpha Wann
 • Polo & Pan
 • Louis Cole Big Band
 • Aphex Twin
 • Foals
 • Royal Blood
 • Agar Agar
 • Bring Me The Horizon
 • Clairo
 • Deerhunter
 • Sharon van Etten

In een eerder stadium strikte de Franse organisatie al The Cure, Major Lazer en Jorja Smith.

Balthazar

Photo Credit: Thomas Nolf

Dat Balthazar een groot publiek weet te bereiken in België en ver daarbuiten is best opmerkelijk. Hun muziek is voor het brede publiek allesbehalve makkelijk toegankelijk. Toch weet de band al sinds de start te overtuigen; in 2005 winnen de toen 18-jarige oprichters Devoldere, Deprez en Vanneste de nationale Kunstbende wedstrijd voor jongeren.

In de jaren die volgen weet de band hun eigen sound nog verder te ontwikkelen, wat elke keer weer op lof en prijzen kan rekenen. Balthazar stond de afgelopen jaren al op diverse grote festivals, zoals Pinkpop, Lowlands, Sziget, Rock Werchter en zelfs Glastonbury! Dit jaar staat de groep op onder andere Rock Werchter en Rock en Seine.

De band bracht op 25 januari zijn nieuwste plaat uit, genaamd Fever.

Rock en Seine 2019

Rock en Seine
Foto: Zélie Noreda

Het Franse Rock en Seine vindt dit jaar plaats van 23 tot en met 25 augustus net buiten het centrum van Parijs. Met de bevestigingen The Cure, Major Lazer, Jorja Smith, Balthazar en Aphex Twin zijn de eerste namen bekend. Vorig jaar stonden onder andere Liam Gallagher, Thirty Seconds To Mars en Mike Shinoda op het Franse festival.

Tickets voor het festival zijn inmiddels te koop. Voor een weekendticket betaal je € 160,-, terwijl een dagticket over de toonbank gaat voor € 70,-. Meer informatie over het festival vind je hier.

Benieuwd hoe de afgelopen editie werd ervaren? Neem dan een kijkje in ons festivalrapport.

Rock en Seine Logo

Rock en Seine 2017

Locatie
Frankrijk
Parijs, Frankrijk
Datum 25-27 augustus 2017
Line-up
Rone
Cypress Hill
The xx
Rone, Cypress Hill, The xx +27 meer
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel