Festivalconcert: Balthazar op Lowlands 2015

Balthazar 2018
Photo: Athos Burez

Het is even stil geweest rondom Balthazar, maar ze zijn terug! Gewapend met het nieuwe studioalbum Fever gaat het gezelschap de Europese festivalweides af. Zo staan Rock Werchter en Down The Rabbit Hole al op de planning en is een bezoekje Lowlands nog alles behalve uitgesloten. Een kleine sfeerimpressie? Check de hieronder de beelden van het optreden van de band op Lowlands 2015!

Het optreden op Lowlands 2015 markeert het hattrick-jaar voor Balthazar. Na de eerder optredens in 2010 en 2013 staat de band in een stampvol Heineken, waarbij vlekkeloos de namiddag wordt weggespeeld. Tracks als ‘The Boatman’ en ‘Bunker’ worden merkbaar door het publiek opgevreten en gedurende het hele optreden wordt er gedanst, gezongen en ritmisch mee geklapt. Doordat Thin Walls nog maar net in de schappen ligt, is het grootste gedeelte van de setlist gevuld met nummers van dit – stiekem wel – legendarische album. Heerlijk om naar te kijken dus!

Hoewel violiste Patricia Vanneste de band iniddels heeft verlaten, worden de vioolklanken tegenwoordig opgevangen door een extern blaasorkest dat met de band meereist. Of dit ook voor de festivalshows van 2019 geldt, is nog de vraag. Maar een feestje, dat wordt het zeker. Enjoy! Volle Heineken Stage

Balthazar

Photo Credit: Thomas Nolf

Dat Balthazar een groot publiek weet te bereiken in België en ver daarbuiten is best opmerkelijk. Hun muziek is voor het brede publiek allesbehalve makkelijk toegankelijk. Toch weet de band al sinds de start te overtuigen; in 2005 winnen de toen 18-jarige oprichters Devoldere, Deprez en Vanneste de nationale Kunstbende wedstrijd voor jongeren.

In de jaren die volgen weet de band hun eigen sound nog verder te ontwikkelen, wat elke keer weer op lof en prijzen kan rekenen. Balthazar is deze zomer op meerdere festival binnen Europa te vinden, waaronder; Rock Werchter, Down The Rabbit Hole, Dauwpop en Rock en Seine. Dit natuurlijk met de nieuwste plaat Fever op zak, die eerder dit jaar in de schappen verscheen.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.