Kings of Leon vlak na Lowlands op Brits Fusion 2019

1334
Kings of Leon

Een nieuw festival voor Kings of Leon. De Amerikaanse rockers staan eind augustus op het Britse Fusion, dat vlak na Lowlands van start gaat.

Fusion 2019 is direct het enige Britse festival dat de heren aandoen, het gaat immers om een UK festival exclusive. Op 30 augustus treedt de band op in Liverpool en krijgt daarbij gezelschap van Franz Ferdinand, Echo & The Bunnymen, Circa Waves en Sam Fender. De line-up van de tweede festivaldag (1 september) wordt later bekendgemaakt.

Omdat het Britse festival een krappe twee weken na Lowlands plaatsvindt, is de kans aanwezig dat beide festivals enkele namen delen. Zo pronkt Franz Ferdinand al op de beide affiches.

Nu Lowlands door de tragische dood van The Prodigy-zanger Keith Flint een van haar headliners ziet afhaken, zal het festival mogelijk op zoek gaan naar een nieuwe naam. Maakt Kings of Leon wellicht de oversteek?

Kings of Leon

De drie broers Caleb, Jared en Nathan Followill vormen samen met hun neef Matthew Followill de Amerikaanse rockband Kings of Leon. Na de hit ‘Sex on Fire’ in 2008 brak de band wereldwijd door en volgden nummers als ‘Use Somebody’ en ‘Pyro’. Inmiddels ligt het zevende studio-album WALLS al ruim twee jaar in de schappen.

De band speelde in 2017 voor het laatst in de Benelux. Toen gaf de groep optredens op Pinkpop en Rock Werchter. In 2019 speelt de band op FIB Benicàssim en Lollapalooza Berlijn.

Fushion 2019

Het Liverpoolse Fushion vindt dit jaar plaats op 30 augustus en 1 september. Met de aankondiging van Kings of Leon is de eerste headliner alvast binnen. Tickets zijn sinds vandaag in de verkoop. Voor meer informatie kun je terecht op de officiële festivalwebsite.

Niek Bosma
Redacteur bij Festileaks. Groot reis- en muziekfanaat. Veel liefde voor onder meer The War On Drugs, Ásgeir, SOHN, Tame Impala, Moderat en Gregory Alan Isakov.