Een nieuwe week met elke dag een bevestiging voor Lowlands. De organisatie strikt vandaag de Britse rapper Loyle Carner voor het festival in Biddinghuizen.

Lowlands begon vorige week met een nieuwe strategie: iedere dag om 11u presenteert het festival een nieuwe naam. De eer is vandaag aan Loyle Carner, nadat vorige week onder meer James Blake en The Vaccines de revue passeerden.

In een eerder stadium werden headliners Tame Impala en Twenty One Pilots al vastgelegd door de organisatie. The Prodigy zou ook een optreden op het evenemententerrein van Walibi vezorgen. Dit gaat niet door, vanwege het plotselinge overlijden van zanger Keith Flint.

Bekijk hieronder de officiële Facebookaankondiging:

Loyle Carner

Loyle Carner is de artiestennaam van Benjamin Coyle-Larner. Hij is in 1994 geboren in Londen en geldt als een van de grote hiphop-beloften. In 2017 bracht de Brit zijn debuutalbum Yesterday’s gone uit en deze plaat werd genomineerd voor de Mercury Prize. Dit is een prijs voor het beste album die jaarlijks wordt uitgereikt aan een Britse, Schotse of Ierse artiest.

Loyle Carner gaat een drukke periode tegemoet. Hij verzorgt eerst losse shows, waaronder een optreden in het Amsterdamse Bitterzoet op 18 mei. Daarna gaat hij de Europese festivals af. De rapper is onder meer bevestigd voor Pukkelpop en Lowlands.

Lowlands 2019

Lowlands 2018 Sfeer
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

De 27e editie van Lowlands vindt plaats van 16 tot en met 18 augustus 2019. Het festival vindt traditiegetrouw plaats op het festivalterrein in Biddinghuizen, naast attractiepark Walibi Holland. Een groot deel van de namen is al bekend: onder meer Tame Impala, Twenty One Pilots, The National, James Blake en The Vaccines gaan een optreden geven op het evenement. Tickets voor het festival in Biddinghuizen zijn al een tijdje uitverkocht.

Voor meer informatie over het festival kun je de officiële website bezoeken. Wil je je alvast opwarmen voor de aankomende editie van het festival? Beluister dan onze Spotify-playlist hieronder.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.

Michel
Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.