Onderaan de Down The Rabbit Hole-poster: maak kennis met Rolling Blackouts Coastal Fever

Rolling Blackouts Coastal Fever
Foto: Maclay Heriot

De headliners zijn de grote blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Onderaan de Poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Aan de hand van drie video’s nemen we je mee naar drie hoogtepunten in de carrière van kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: Rolling Blackouts Coastal Fever op Down The Rabbit Hole 2019!

Wat begon als samen wat experimenteren met muziek, freestylen en spelen bij Fran Keaney thuis leidde er in 2013 uiteindelijk toe dat hij – zanger en gitarist van de band – de Australische groep Rolling Blackouts Coastal Fever oprichtte. De vijf leden van de in Melbourne opgerichte band zijn Keaney, zijn neef Joe White, de broers Tom en Joe Russo en drummer Marcel Tussie. De band maakt frisse indiepop die door de leden zelf wordt omschreven als ’though pop / soft punk’, waarmee ze deze zomer van plan zijn om ook de Europese festivals te komen veroveren. Op het schema: Down The Rabbit Hole.

  • Wie: Rolling Blackouts Coastal Fever
  • Wanneer: nog niet bekend
  • Waar: Down The Rabbit Hole, podium nog niet bekend
  • Wat: indiepop, indierock

1. Het debuut

In 2016, drie jaar na de oprichting van de groep, brengt Rolling Blackouts Coastal Fever een mini-album uit genaamd Talk Tight. Met de komst van het debuut van de band is meteen duidelijk waar we mee te maken hebben: frisse, luchtige gitaarpop van een aantal Australische surfdudes. De stijl wordt meteen goed ontvangen en de reacties zijn dan ook niets dan lovend.

2. Het eerste album: Hope Downs

Iets meer dan een jaar na de uitgave van the French Press komt de band op 15 juni 2018 dan eindelijk met een volledig album bestaande uit tien nummers, Hope Downs. De heren zetten ook op dit album de luchtige indierock voort en ontwikkelen steeds meer hun eigen stijl. De plaat komt voor de mannen precies op tijd voor de zomer, want 2018 is namelijk het jaar waarin ze zich moeten bewijzen voor het festivalpubliek. Spoiler: dat deden ze dan ook dubbel en dwars!

3. Op naar het volgende debuut

Als de bandleden iets niet doen, dan is het wel stilzitten. Na een succesvolle zomertour, met onder meer Lowlands en Pukkelpop op de agenda, brengt de band gewoon wéér een nieuw album uit. De eerste single ‘In the Capital’ is inmiddels te beluisteren. De gehele plaat verschijnt op 26 april, wat geheid weer zoden aan de dijk zet. Benieuwd of de band ook jou weet te overtuigen met hun frisse Australische surfpop? Pak dan de kans op Down The Rabbit Hole!

Down The Rabbit Hole 2019

DTRH18 Hotot
Photo credit: Debbie Spaan / Festileaks

Niet lang na afloop van het festival was het hoge woord eruit: Down The Rabbit Hole 2019 vindt dit jaar plaats in het weekend van 5 tot en met 7 juli. Met Editors, Thom Yorke, Underworld en Janelle Monaé is de organisatie goed uit de startblokken geschoten.

De ticketverkoop is al een tijd aan de gang. Voor een weekendkaart betaal je € 164,-, exclusief 10 euro servicekosten. Er zijn geen dagkaarten beschikbaar. Voor meer informatie over de aankomende editie check je de website.

Voorbereiden? Beluister dan onze playlist op Spotify hieronder of bekijk de sfeerfoto’s op ons Instagram-account. Ook kun je in ons Festivalrapport de ervaringen van bezoekers lezen.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2019

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 5-7 juli 2019
Line-up
Robyn
Janelle Monáe
Foals
Tickets Niet meer beschikbaar.