The National komt met nieuw album en film

BKS 2018
Foto: Kamiel Scholten (Best Kept Secret 2018)

The National heeft grootse plannen voor het komende jaar. De groep brengt in mei een nieuw album uit en kondigt een wereldtournee aan. Het nieuwe album gaat gepaard met een korte film.

Zowel het nieuwe album en de film hebben dezelfde titel meegekregen. De albumrelease van I Am Easy to Find staat gepland voor 17 mei. De releasedatum voor de film volgt later. Naast het heugelijke nieuws van de nieuwe langspeler deelt The National direct het eerste wapenfeit in de vorm van single ‘You Had Your Soul With You’.

Het goede nieuws is daarmee nog niet van de lucht. De band rondom zanger Matt Berninger kondigt een wereldtournee aan waarbij onder andere Amerika en Duitsland worden aangedaan. Een zaalshow in Nederland is vooralsnog niet aangekondigd. De rockgroep is echter wel al bekendgemaakt voor Lowlands.

Check het volledige bericht van The National hieronder. De single ‘You Had Your Souls With You’ is te beluisteren op YouTube.

The National

De vijfkoppige band The National werd opgericht in 1999 in Cincinnatti, Ohio. In 2017 brachten ze alweer hun zevende studioalbum uit, Sleep Well Beast. Dit album is de opvolger van Trouble Will Find Me, dat in 2013 uitkwam. Volgende zomer bezoeken ze weer een aantal festivals. Tot nu toe staan Mad Cool, Sziget en twee keer Puppelpop op de agenda.

2019 is daarnaast het jaar van de release van het achtste studioalbum. I Am Easy to Find is vanaf 17 mei te beluisteren. De band speelt op Lowlands, Pukkelpop en Sziget dus wellicht nieuw materiaal.

Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2024

Locatie
België
Hasselt, België
Datum 15-18 augustus 2024
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam