The National heeft grootse plannen voor het komende jaar. De groep brengt in mei een nieuw album uit en kondigt een wereldtournee aan. Het nieuwe album gaat gepaard met een korte film.

Zowel het nieuwe album en de film hebben dezelfde titel meegekregen. De albumrelease van I Am Easy to Find staat gepland voor 17 mei. De releasedatum voor de film volgt later. Naast het heugelijke nieuws van de nieuwe langspeler deelt The National direct het eerste wapenfeit in de vorm van single ‘You Had Your Soul With You’.

Het goede nieuws is daarmee nog niet van de lucht. De band rondom zanger Matt Berninger kondigt een wereldtournee aan waarbij onder andere Amerika en Duitsland worden aangedaan. Een zaalshow in Nederland is vooralsnog niet aangekondigd. De rockgroep is echter wel al bekendgemaakt voor Lowlands.

Check het volledige bericht van The National hieronder. De single ‘You Had Your Souls With You’ is te beluisteren op YouTube.

We are very excited to announce ‘I Am Easy To Find’, a short film directed by Mike Mills starring Alicia Vikander, and…

Geplaatst door The National op Dinsdag 5 maart 2019

The National

De vijfkoppige band The National werd opgericht in 1999 in Cincinnatti, Ohio. In 2017 brachten ze alweer hun zevende studioalbum uit, Sleep Well Beast. Dit album is de opvolger van Trouble Will Find Me, dat in 2013 uitkwam. Volgende zomer bezoeken ze weer een aantal festivals. Tot nu toe staan Mad Cool, Sziget en twee keer Puppelpop op de agenda.

2019 is daarnaast het jaar van de release van het achtste studioalbum. I Am Easy to Find is vanaf 17 mei te beluisteren. De band speelt op Lowlands, Pukkelpop en Sziget dus wellicht nieuw materiaal.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.