Sziget 2019 bevestigt onder andere The National en Mura Masa

The National

Sziget voegt een serie namen toe aan het affiche. Het Hongaarse festival maakt bekend dat onder meer The National en Mura Masa in augustus op het Óbuda-eiland te bewonderen zijn.

Het programma van Sziget krijgt steeds meer vorm. Naast headliners van formaat is er ruimte voor kleinere acts uit ieder genre. Het festival geeft de poster vandaag meer kleur door een flinke serie namen te bevestigen. Check alle nieuwe namen in het overzicht:

 • The National
 • Mura Masa
 • Tom Odell
 • Johnny Marr
 • Big Thief
 • Honne
 • David August
 • Broken Social Scene
 • Coheed and Cambria
 • Jax Jones
 • Sonny Fodera
 • Polo & Pan
 • Khruangbin
 • Black Mountain
 • Grace Carter
 • Ocean Alley
 • Burak Yeter

Met de toevoeging van deze acts is er nog steeds plaats voor meer optredens op het festival. Welke bands mogelijk nog meer een bezoek aan het Hongaarse festival brengen, vind je in ons geruchtenoverzicht. Jullie hebben zelf ook laten weten wie jullie dit jaar graag in Boedapest willen zien. Daar is deze festival wishlist uitgekomen!

Het festival maakte eerder de komst van onder andere Ed Sheeran, Post Malone, Foo Fighters en Florence + The Machine bekend.

The National

De vijfkoppige band The National werd opgericht in 1999 in Cincinnatti, Ohio. In 2017 brachten ze alweer hun zevende studioalbum uit, Sleep Well Beast. Dit album is de opvolger van Trouble Will Find Me, dat in 2013 uitkwam. Volgende zomer bezoeken ze weer een aantal festivals. Tot nu toe staan Mad Cool, Summer Well en twee keer Puppelpop op de agenda.

Sziget 2019

Sziget 2018
Foto: Rockstar Photographers

Sziget keert in 2019 terug voor de 27e editie. Het festival vindt plaats van 7 tot en met 13 augustus op het Óbuda-eiland, in hartje Boedapest. Voor de scherpe geest: het festival communiceert een dagje minder, maar duurt nog steeds even lang als voorgaande jaren. Dit om de laatste nacht van het festival niet te verwarren met een complete programmering gedurende de dag. Dit jaar staan onder meer Ed Sheeran, Foo Fighters, Florence + The Machine en Post Malone op de bühne.

Wil je weten hoe het er vorig jaar aan toe ging in Hongarije? Lees dan ons festivalrapport. Tickets voor het festival zijn te koop via de website. Helaas zijn de dagtickets voor Ed Sheeran al uitverkocht.

Luister ook naar onze Spotify-playlist van het festival!

Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Halsey
Liam Gallagher
Tickets Kopen