Advertisement

6 knotsgekke dingen die je alleen op Electric Castle kunt doen

Foto: Electric Castle 2017

Het Roemeense festival Electric Castle geldt als een van de mooiste van Europa. Niet alleen vanwege de chique ligging in Transsylvanië en de heerlijke food line-up. Maar ook vanwege de vele dingen die er naast de muziek te beleven zijn. Dit zijn de zes leukste en meest bijzonderste activiteiten die je tegen kunt komen op Electric Castle!

1. Acts bekijken vanuit een reuzenrad

Electric Castle
Photo: Thijs Jacobs / Festileaks

Van alle randactiviteiten is het reuzenrad – uiteraard – het meest opvallende. Waar wij het voornamelijk kennen van de kermis siert deze attractie al enkele jaren het festivalterrein. Hij biedt niet alleen een mooi uitzicht als je er in zit, want vooral ’s avonds is hij ook nog eens erg mooi om te zien. Nog vetter: het reuzenrad staat tegenover de Main Stage, dus deze zomer kun je onder andere 30 Seconds To Mars en Florence + The Machine zien vanaf de lichtgevende attractie.

2. De indrukwekkende lichten in het bos

Iedereen wil wel eens even ontsnappen aan de drukte van het festivalgedruis. Electric Castle heeft daar een hele goede oplossing voor gevonden. In het bos op het terrein is een lekkere chill area gemaakt. Geheel in de sfeer van het festival zijn de bomen en paden versierd met vele lampjes en lichtjes. Je zou denken dat je daar snel op uitgekeken raakt, maar ieder jaar bedenkt de organisatie weer een nieuwe creatieve manier om een wandeling door het bos magisch te maken.

3. Feesten als een middeleeuwse ridder

Electric Castle dankt haar naam aan het Banffy Castle. Dit oude gebouw is niet alleen mooi om te zien, maar heeft ook nog van alles te bieden. Zo is er tijdens het festival een exhibitie van allerlei kunst en staat het ’s avonds letterlijk en figuurlijk in de spotlight. Ook is vrijwel iedere editie één van de podia gevestigd op de binnenplaats van het kasteel. Je kunt in het Banffy Castle dus feesten als een middeleeuwse ridder die net een veldslag heeft gewonnen!

4. Elektrisch dansspektakel

https://www.instagram.com/p/BljJr5Hjub8/

Het festival heeft ook ieder jaar een elektronische dansact op het terrein staan. Deze show verschilt iedere editie. In 2017 vochten twee mannen met elkaar in een dondergevecht. In 2018 steelde bovenstaande dansgroep een show met bijzondere lichtgevende kostuums en attributen à la Daft Punk. Dat is pas entertainment!

5. Vliegen met een katapult

Het reuzenrad is niet de enige kermisattractie op het terrein. Ook voor de adrenaline-junkies is er ieder jaar genoeg te beleven. Zo heeft het festival al meerdere jaren een heuse bungee ball staan. Wil je even wakker worden na een korte nacht? Dan kan je je laten afschieten door een katapult. Een veel avontuurlijkere manier om het terrein van boven te zien.

6. En nog veel meer…

En dan zijn er nog vele eenmalige acties van bedrijven of kunstenaars. Zo stond McDonald’s twee jaar geleden met een ballenbak op het festival. Vorig jaar had je ook de kans om even te bellen met God. Kon hij alvast al de zondes die je dat weekend was begaan vergeven. Als klap op de vuurpijl stond er afgelopen editie een gigantisch circus op het terrein. Het loont dus zeker om goed om je heen te blijven kijken. Je weet maar nooit wat je tegenkomt op Electric Castle!

Electric Castle 2019

Electric Castle 2018
Foto: Thijs Jacobs / Festileaks

Dit jaar wordt het prachtige Bonțida Bánffy Castle in Bonțida, een dorp in Oost-Roemenië, weer omgetoverd tot de sprookjesachtige locatie van Electric Castle. Van 17 tot en met 21 juli kun je op dit bijzondere terrein, naast muziek ook leren over kunst en technologie. De muzikale line-up bestaat uit een combi van elektronische muziek, harde gitaren, indie en popmuziek. Zo staan dit jaar onder andere Florence + The Machine, Limp Bizkit en CHVRCHES op het programma.

Benieuwd hoe het vorig jaar was? Bekijk dan zeker ons festivalrapport of de aftermovie van het festival zelf.

Electric Castle Logo

Electric Castle 2024

Locatie
Roemenië
Cluj-Napoca, Roemenië
Datum 17-21 juli 2024
Tickets Kopen