Jan Smeets Officier in Orde van Oranje-Nassau

Jan Smeets
Foto: Kamiel Scholten (Festileaks)

Jan Smeets is gepromoveerd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Mr. Pinkpop ontving deze middag het lintje.

Jan Smeets ontving de onderscheiding voor Pinkpop en voor zijn bijdragen aan de popmuziek in Nederland. Eerder was hij al benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ook won hij dit jaar een Gouden Harp voor zijn verdiensten binnen de muziekwereld.

De Pinkpopbaas heeft het maar druk. De 50e editie van het festival vindt al over krap twee maanden plaats. Hier zijn al 70.000 kaarten voor verkocht. Ook zijn de voorbereidingen voor volgend jaar nu al in volle gang. Zo probeert de organisatie Neil Young te strikken en wordt er gepraat over een los concert van Rammstein.

Pinkpop 2019

Pinkpop 2018 - The Script
Foto: Dennis van der Bruggen / Festileaks

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigste verjaardag, en het volledige affiche is inmiddels bekend: Mumford & SonsThe Cure en Fleetwood Mac zijn de headliners. Het festival vindt plaats in het pinksterweekend: 8, 9 en 10 juni 2019. De kaartverkoop verloopt voorspoedig: er zijn al 70.000 kaarten voorzien van eigenaar.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het Limburgse festival? Check in ons festivalrapport wat bezoekers van de afgelopen editie vonden. Ook kun je interessante artikelen uit de rubriek ‘50 jaar Pinkpop‘ lezen, zoals over de dance-acts die de afgelopen jaren op Pinkpop hebben gestaan.

Beluister uiteraard ook onze Spotify-playlist van de aankomende editie om alvast in de stemming te komen.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen