Op weg naar Lowlands: de eerste festivalshow van Tame Impala

Foto: Eric Pamies

We kijken er bijna allemaal naar uit; de terugkomst van Tame Impala op Lowlands. In 2015 wisten ze de Heineken omver te blazen, maar dit jaar staan ze als headliner in Biddinghuizen. Afgelopen zaterdag speelde de band hun eerste show op Coachella, en om op te warmen voor Lowlands vertellen we je alles over die show én over wat je kan verwachten op Lowlands.

1. Currents in de spotlight

Tame Impala Setlist Coachella Festival 2019 2019

Wiens favoriete Tame Impala album Currents is, heeft geluk. De band speelde op Coachella maar liefst 9 nummers uit het album! Megahits zoals ‘Let It Happen’ en ‘The Less I Know The Better’ komen natuurljk voorbij maar ook de korte nummers zoals ‘Nangs’ en ‘Gossip’ worden uit de kast gehaald. Desondanks is er gelukkig nog plek voor een oudere hit als ‘It’s Not Meant To Be’.

2.Nieuw werk

https://www.instagram.com/p/BwOyHzIHjxV/

De meeste Tame Impala fans zitten natuurlijk te wachten op het nieuwe werk en tijdens de festivalshows zal dat beloond worden! We worden getrakteerd op ‘Patience’ en ‘Borderline’, die live nog strakker klinken dan op plaat. Of we later in het festivalseizoen nog meer nieuw werk te horen zullen krijgen, is nog onbekend.

3.Meer lasers dan ooit

https://www.instagram.com/p/BwOtrkPAebZ/

Een zichtbare upgrade van de show; de band neemt nóg meer lasers mee! Ze hadden deze al, maar je staat echt versteld van de hoeveelheid die ze nu hebben. Maar de heren van Tame Impala nemen nog iets opvallends mee: een grote ring die licht geeft en om de band heen zweeft. Daarnaast zijn de trippy visuals ook weer van de partij. Nuchter of onder invloed; van deze lichtshow ga je zweven.

4.Genieten van Kevin Parker en co.

https://www.instagram.com/p/BwOv-LlDctR/

Het is altijd genieten van Kevin Parker en zijn band, en ook nu is dat niet anders. Waar hij vroeger nog een wat verlegen mannetje was, staat hij nu vol zelfvertrouwen op de planken en maakt hij graag een praatje met het publiek. De andere heren blijven wat meer op de achtergrond in hun muzikale bubbel, maar ook dat is tof om te zien; niet alleen wij maar ook zijzelf genieten van de muziek. We weten zeker dat de band meer dan klaar is om als headliner Lowlands nog een keer om hun vinger te winden.

Lowlands 2019

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

De 27e editie van Lowlands vindt plaats van 16 tot en met 18 augustus 2019. Het festival vindt traditiegetrouw plaats op het festivalterrein in Biddinghuizen, naast attractiepark Walibi Holland. Een groot deel van de namen is al bekend. Onder meer Tame Impala, Twenty One Pilots, The NationalJames Blake en The Vaccines geven een optreden op het evenement. Tickets voor het festival in Biddinghuizen zijn al een tijdje uitverkocht.

Voor meer informatie over het festival kun je de officiële website bezoeken. Wil je je alvast opwarmen voor de aankomende editie van het festival? Beluister dan onze Spotify-playlist hieronder.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.

Over de auteur ✍️

Alejandra Broersma

Chef Planning en manusje-van-alles bij de FL feestcommissie. Student Kunst en Economie. Binnen het team bekend als de nerd die alle series kijkt. Geobsedeerd met Tame Impala en Arctic Monkeys maar kent ook alle foute twerkhits. Op festivals vaak achter de schermen aan het werk, maar in mijn vrije tijd ook wel front row te vinden als de gillende en huilende fangirl.

Meer van Alejandra