Festivalconcert: Mac DeMarco op Sziget 2017

Mac DeMarco
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Zaterdag is het zover: de show van Mac DeMarco op Best Kept Secret, in kader van zijn gloednieuwe plaat Here Comes The Cowboy. Om alvast in de stemming te komen blikken we terug naar zijn optreden op Sziget 2017. De nieuwe plaat winnen? Check dan de winactie onderaan dit artikel!

De zomer van 2017 betekent voor Mac DeMarco een bomvol festivalseizoen. De Canadees doet in kader van het dan gloednieuwe This Old Dog onder meer Lowlands en Pukkelpop aan. Maar daarnaast staat ook Sziget in zijn agenda. Op de maandag van het festival betreedt hij – met een sigaret en fles whiskey in de hand – het podium in Boedapest. Hij opent de set met het nieuwe ‘On The Level’. De sfeer zit er meteen goed in en dat de song nieuw is, daar is niets van te merken. Hierna volgt een show waarbij de nadruk vooral op de nieuwe plaat en het debuutalbum 2 ligt. Later betekent ‘Chamber of Reflection’ – waarbij Mac zichzelf per ongeluk in zijn eigen gezicht slaat met de microfoonstandaard – als één-na-laatste song het begin van de grande finale. Kijk en geniet!

Win het gloednieuwe album op CD of LP!

Om de release van Here Comes The Cowboy en zijn optreden op BKS te vieren, geven we een exemplaar van Mac DeMarco’s gloednieuwe album weg! Wil je kans maken? Verstuur dan onderstaand formuliertje. De winnaar heeft de keuze uit de CD of LP versie van het album. Deze winactie loopt tot en met zondag 2 juni. De winnaar krijgt persoonlijk bericht.

  Mac DeMarco

  Mac DeMarco
  Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

  Mac DeMarco staat bekend om zijn pakkende indierock-nummers en onstuimige optredens. Zijn oeuvre beslaat inmiddels tien albums, waarvan vier onder de naam Makeout Videotape in eigen beheer zijn uitgebracht.

  In 2019 verscheen zijn nieuwste langspeler Here Comes the Cowboy, alweer de vijfde plaat onder zijn eigen naam. Net als de voorgaande plaat This Old Dog, heeft hij deze voornamelijk zelf ingespeeld en opgenomen in zijn garage in Los Angeles. Met het nieuwe album op zak, is de Canadees de zomer te vinden op onder meer Best Kept Secret en Rock Werchter.

  Rock Werchter Logo

  Rock Werchter 2023

  Locatie
  België
  Werchter, België
  Datum 29 juni - 2 juli 2023
  Tickets Kopen