Elke vrijdag zetten we de belangrijkste nieuwe albumreleases voor je op een rij. Deze week zijn alle ogen gericht op Mac DeMarco. Deze artiest speelt komende zomer onder meer op Best Kept Secret en Rock Werchter.

Vandaag brengt Mac DeMarco zijn nieuwe plaat Here Comes The Cowboy uit. Dit is alweer de zesde langspeler van de 29-jarige Canadese artiest. Wij vertellen je alles wat we tot nu toe weten over het nieuwe album!

1. De single ‘Nobody’

Mac DeMarco lanceert twee maanden geleden de eerste single van de nieuwe plaat, genaamd ‘Nobody’. Je verwacht misschien vanwege de albumtitel dat er countrymuziek volgt, maar deze eerste release is allesbehalve dat. In deze song gebruikt de zanger zijn prachtige stem op een rustig gitaarriffje: eigenlijk zoals ook op zijn vorige platen te horen is dus. Hoewel het geen countryalbum is, zijn de cowboy-vibes zeker wel aanwezig. Zo heeft Mac een cowboyhoed op in de videoclip en rookt hij rustig een sigaartje.

2. Artwork en tracklist

Het album zal verschijnen op Mac’s eigen platenlabel, dat hij vorig jaar heeft opgericht. Op social media wordt voor zowel de platenmaatschappij als het nieuwe album volop promotie gemaakt. Zo kenmerken allebei zich door de vrolijke smiley als logo.

De hele tracklist van de plaat is hieronder te vinden:

 1. Here Comes The Cowboy
 2. Nobody
 3. Finally Alone
 4. Little Dogs March
 5. Preoccupied
 6. Choo Choo
 7. K
 8. Heart To Heart
 9. Hey Cowgirl
 10. On The Square
 11. All Of Our Yesterdays
 12. Skyless Moon
 13. Baby Bye Bye

3. Tourschema

Mac DeMarco
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Mac DeMarco gaat uiteraard met Here Comes The Cowboy op zak op tournee. Deze zomer staan ook festivals in de Benelux op de planning. De zanger staat zaterdag 1 juni op Best Kept Secret en zondag 30 juni op Rock Werchter. DeMarco staat bekend om zijn uitbundigheid tijdens de shows. Vol energie bezoekt hij alle hoeken van het podium en niks is te gek voor hem. Een show die je zeker niet wilt missen! Voor het volledige tourschema kun je terecht op de website.

Ben je ook zo benieuwd naar het nieuwe album? Houd de website dan zeker in de gaten; binnenkort volgt een leuke winactie!

Mac DeMarco

Mac DeMarco
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Mac DeMarco is een Canadese rockartiest. Hij combineert de stijlen indie-rock en psychedelische rock met elkaar. De zanger brengt in 2012 zijn debuutalbum 2 uit. In de vervolgjaren vinden nog eens vier platen het levenslicht, waaronder This Old Dog (2017). Vandaag lanceert de artiest de elpee Here Comes The Cowboy.

De Canadees heeft zijn agenda aardig gevuld de komende maanden. Zo staat de zanger zaterdag 1 juni op Best Kept Secret en zondag 30 juni op Rock Werchter.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.