Het blokkenschema van Best Kept Secret 2019: dit zijn de 10 lastigste clashes

Foto: Nathan Reinds (Best Kept Secret 2018)

Het Blokkenschema van Best Kept Secret 2019 is hier! We hebben het programma eens voor je onder de loep genomen en lichten de 10 lastigste clashes voor je uit. Help ons kiezen en stem mee op de artiest van jouw voorkeur!

Met zeven verschillende podia staan er dit jaar meer artiesten dan ooit op BKS. Dat betekent dat we meer kunnen gaan zien, maar ook dat we meer moeten gaan kiezen! Ga jij los bij Indian Askin of sta je toch liever vooraan bij Whispering Sons? En wat doe je op de zondag: Interpol of Lizzo? Laat het ons weten!

1. Vrijdag: Blossoms vs. Faye Webster

De eerste clash van het Best Kept Secret-weekend staat gelijk aan het begin gepland. Blossoms (One / 16.30-17.15) is de openingsact op het hoofdpodium en zal dit moment zeker aan gaan grijpen. Begin je de dag liever wat rustiger? Dan staat Faye Webster (Five / 16.15-17.00) voor je klaar om je relaxed het weekend in te helpen met haar eigen twist aan de ‘steel pedal sound’.

BKS-vrijdag: clash #1

View Results

Laden ... Laden ...

2. Vrijdag: Spiritualized vs. Amy Root

Later op de dag kun je de Engelse Space Rockband Spiritualized (One / 20.15-21.15) zien spelen. Deze groep, die al bijna 30 jaar bestaat, heeft al op een breed scala aan podia gestaan en weet hoe je een showtje weggeeft! Hiertegenover staat de elektronische muziek van Amy Root (Seven / 20.45-21.30). Dit duo is staat juist aan het begin van hun carrière en heeft met hun eerste EP Lynn al hoge ogen gegooid. Kies jij voor de potentie van Amy Root of de ervaring van Spiritualized?

BKS-vrijdag: clash #2

View Results

Laden ... Laden ...

3. Zaterdag: Phosphorescent vs. Snail Mail

Dan gaan we alweer door naar de zaterdag, waar de eerste clash plaatsvindt tussen twee singer-songwriters: Phosphorescent (One / 16.00-17.00) en Snail Mail (16.15-17.00). De Amerikaanse Matthew Houck van Phosphorescent draait al sinds 2001 mee en mixt moeiteloos Folk- en Rockmuziek. Het alternatief, Lindsey Jordan van Snail Mail, bracht vorig jaar haar debuutalbum Lush uit. Het album sloeg aan en daarmee werd Jordan in 2019 genomineerd voor Breakthrough Artist en Best Rock Album bij de belangrijkste prijzen binnen de indie-scene.

BKS-zaterdag: clash #1

View Results

Laden ... Laden ...

4. Zaterdag: Mac DeMarco vs. Ex Hex

Na het succes van hun eerste album heeft rockgroep Ex Hex (Five / 20.10-21.00) zich dit jaar gewaagd aan een tweede. De drie dames gaan hier ongetwijfeld veel van laten horen tijdens deze knallende show. Op het hoofdpodium speelt tegelijkertijd de Canadese hitmachine Mac DeMarco (One / 20:00-21.15), die met veel bekend materiaal ook genoeg in huis heeft voor een memorabel optreden! Met zijn psychedelische rock deuntjes op de gitaar weet hij altijd de juiste snaar te raken.

BKS-zaterdag: clash #2

View Results

Laden ... Laden ...

5. Zaterdag: Cigarettes After Sex vs. Ron Gallo

De laatste clash van de dag is een keuze tussen dromige pop en indie rock. Aan de ene kant kun je genieten van de rustige tonen van Cigarettes After Sex (Two / 21.15-22.15) om op te laden voor de headliner. Aan de andere kant kun je lekker losgaan en de energie eruit gooien bij de Garage Rock van Ron Gallo (Five / 21.40-22.30).

BKS-zaterdag: clash #3

View Results

Laden ... Laden ...

6. Zondag: Julia Holter vs. Lewsberg

Zondag: de laatste dag alweer, maar ook vandaag weer genoeg clashes! Begin jij je dag liever rustig? Dan is een kijkje nemen bij Julia Holter (Two / 12.30-13.30) een uitstekend plan. Met haar zachte muziek en fluwelen stem helpt ze je helemaal tot rust te komen. Iets energieker beginnen aan de dag? Neem dan een kijkje bij de Rotterdamse rockers van Lewsberg (Five / 12.30-13.30).

BKS-zondag: clash #1

View Results

Laden ... Laden ...

7. Zondag: Indian Askin vs. Whispering Sons

Nederlandse tegenover Belgische Punk! Dit is misschien wel een van de lastigste keuzes op het programma door de overlap in genre. Indian Askin (One / 15.00-15.45) heeft in 2016 al laten zien dat ze thuishoren op BKS en zullen alleen maar meer willen geven. Whispering Sons (Five / 15.00-15.45) gaan ook zeker weten alles in het werk stellen om hun plek op BKS eer aan te doen! Voor welke van de twee kies jij?

BKS-zondag: clash #2

View Results

Laden ... Laden ...

8. Zondag: Kurt Vile & The Violators vs. Kate Tempest

Ook aan het eind van de middag sta je weer voor een moeilijke keuze. Kurt Vile & The Violators (One / 18.45-19.45) zorgen op het hoofdpodium voor brede glimlachen en lekkere gitaarrifjes. Hiertegenover staat woordkunstenares Kate Tempest (Five / 19.10-20.00), een bijzondere artiest die zich van dichter naar muzikant heeft ontwikkeld. Ze balanceert tussen verschillende muziekstijlen en geeft haar eigen draai aan het hip-hop genre.

BKS-zondag: clash #3

View Results

Laden ... Laden ...

9. Zondag: The Raconteurs vs. Cautious Clay

Met een nieuw album op komst zijn The Raconteurs (Two / 19.45-20.50) er helemaal klaar voor om hun harde gitaren te laten horen. Frontman Jack White gaat al lang genoeg mee om hier voor te gaan te zorgen! Toch meer thuis in de R&B? In dat geval moet je zeker een kijkje bij Cautious Clay (Five / 20.40-21.30) gaan nemen!

BKS-zondag: clash #4

View Results

Laden ... Laden ...

10. Zondag: Interpol vs. Lizzo

Tot slot de vijfde en laatste clash op de zondag: Lizzo (Five / 22.10-23.00) tegenover Interpol (21.45-23.00). Twee hele verschillende artiesten, maar zeker allebei het bewonderen waard! Waar Lizzo alles uit de kast gaat trekken om je te laten dansen op haar hip-hop. Laat Interpol je ongetwijfeld meezingen met hun rockende repertoire. Welke van de twee heeft jouw voorkeur?

BKS-zondag: clash #5

View Results

Laden ... Laden ...

Best Kept Secret 2019

BKS 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Best Kept Secret vindt dit jaar plaats in het laatste weekend van mei en begin juni. Op 31 mei, 1 en 2 juni 2019 strijkt het festival neer in Hilvarenbeek. Bon IverKraftwerk en Christine and the Queenszijn de headliners van dit jaar. Om alvast in de stemming te komen, hebben we de hoogtepunten van de eerste festivalshow van Christine and the Queens eens op een rijtje gezet.

Tickets voor het festival zijn al in de voorverkoop. Kaarten voor een weekend feest kosten je € 158,-. Voor één dag betaal je € 85,-. Meer informatie over het festival vind je op de website.


Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2019

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 31 mei - 2 juni 2019
Line-up
St. Paul
Bon Iver
Whispering Sons
Tickets Niet meer beschikbaar.