Advertisement

Het beste van week 49: Eerste namen voor WOO HAH!, line-up Eurosonic Noorderslag compleet en meer

Tame Impala
Foto: Eric Pamies

De festivalkalender krijgt vorm; de headlinerspots worden ingevuld en de geruchtenmolen draait nog steeds op volle toeren. Elke week regent het festivalnieuws en daarom zetten wij de belangrijkste punten voor je op een rij. Deze week in festivalland:

1. Travis Scott, BROCKHAMPTON en meer naar WOO HAH! 2019
Afgelopen vrijdag was het eindelijk zover: WOO HAH! onthulde de eerste namen voor de editie van 2019. Niet alleen Travis Scott en BROCKHAMPTON geven komend jaar acte de présence op het festival; ook 14 andere artiesten zijn bevestigd, waaronder Rae Sremmurd en Skepta.

2. Graspop bevestigt Rob Zombie, Stone Temple Pilots en meer
Graspop maakte deze week opnieuw een rijtje namen bekend. De grootste verrassingen: Rob Zombie en Stone Temple Pilots. Daarnaast werden ook onder andere Eagles Of Death Metal en Ministry bevestigd. De nieuwe aankondigingen bevinden zich deze zomer in Dessel in het gezelschap van Within Temptation, Slipknot, KISS, Slayer en Sabaton.

3. Kaiser Chiefs en meer naar Vestrock en Dauwpop
Kaiser Chiefs geeft in mei 2019 maar liefst drie shows op Nederlandse festivals. Vorige week werd bekend dat de band op Central Park Festival staat. Nu worden daar nog twee shows op Vestrock en Dauwpop aan toegevoegd. Kaiser Chiefs is niet de enige naam voor de twee festivals. Vestrock bevestigde ook de komst van o.a. Donnie en Rondé. Dauwpop kan naast de Engelse band ook rekenen op de komst van De Staat en Ronnie Flex & Deuxperience.

4. Eurosonic Noorderslag completeert line-up met Jett Rebel en meer
Afgelopen dinsdag maakte Eurosonic Noorderslag de line-up compleet met onder meer de komst van Jett Rebel. Daarnaast zijn er voor Eurosonic nog zeven andere acts bekend gemaakt; Noorderslag mag in totaal twaalf namen bijschrijven. Van de 20 nieuwe namen voor het festival zijn er maar liefst 18 van eigen bodem. De artiesten voegen zich bij de 290 andere acts die reeds bevestigd waren.

5. Tame Impala en meer naar Hurricane/Southside en Primavera Sound
Het geruchtencircuit kan juichen, want deze week kondigde Tame Impala hun eerste festivalshows aan. Woensdag onthulden de Duitse zusterfestivals Hurricane en Southside de komst van de band. Ook Macklemore, Interpol en 27 andere acts werden bekend gemaakt. En dat is nog niet alles: Foo Fighters plaatste later deze week namelijk een poster waarop nóg acht acts te zien zijn, die de organisatie zelf nog niet heeft bevestigd.
Op Primavera Sound voegen onder meer Solange en Robyn zich bij Tame Impala.

6. Eerste namen voor CATCH 2019
Deze week maakte ook CATCH de eerste namen voor 2019 bekend. Onder meer John Hopkins (live) en Maribou State zijn van de partij op het festival in TivoliVredenburg. De Early Bird verkoop voor het festival is inmiddels van start gegaan.

7. Slayer naar Rock am Ring en Rock im Park 2019
De week begon maandag goed met een nieuwe aankondiging van Rock am Ring en Rock in Park 2019. Niemand minder dan Slayer is komend jaar op de Duitse festivals te bewonderen. De band voegt zich bij onder meer Tool, Slipknot en Tenacious D.

8. Nieuwe namen voor Groezrock 2019
Maar liefst 33x nieuw voor Groezrock. Onder meer Stick To Your Guns geeft komende zomer acte de présence op het Belgische festival. De enorme lading namen voegt zich bij de eerder bevestigde Dropkick Murphys en Jawbreaker.

9. Bruce Springsteen toch niet op tour in 2019
Nadat Bruce Springsteen vorige week zondag bevestigde dat hij komende zomer in Groot-Brittanië zou touren, bleek afgelopen woensdag dat dit toch niet het geval is. “The Boss” liet weten dat hij toe is aan een pauze en komend jaar niet op tournee zal gaan.

10. Pukkelpop 2019 opent de wishlist
Goed nieuws voor iedereen die nog kerstwensen heeft dit jaar: de wishlist voor Pukkelpop is weer geopend. Behalve dat je je voorkeuren door kunt geven voor de komende editie van het festival, maak je ook nog eens kans op twee combitickets voor Pukkelpop 2019. Invullen doe je via de website.

11. Prophets of Rage één dag na Lowlands in Tivoli
Prophets of Rage zijn komend jaar weer in Nederland te vinden. Precies één dag na Lowlands staat de band in TivoliVredenburg. De Amerikanen zijn dus wel erg dicht in de buurt tijdens het festival. Twee grote shows in Nederland? Dat is nog de vraag.

12. Foals naar Northside en INmusic Festival
Ook voor Foals staan de eerste festivalshows voor 2019 vast. De Britten mogen deze zomer opdraven op Northside en INmusic Festival.

Het Beste Van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Zeker in het festivalseizoen is het lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden en gaat er nog wel eens wat langs je heen. Daarom geven we je elk weekend graag een overzicht van het belangrijkste festivalnieuws van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date de nieuwe week in!