Hurricane/Southside 2019 bevestigt Bloc Party, Flogging Molly en andere acts

737
Bloc Party
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

De Duitse festivals Hurricane en Southside lossen voor de derde keer nieuwe namen. Onder andere Bloc Party, Flogging Molly en You Me At Six spelen op de zusterfestivals.

De derde bevestiging bestaat uit 22 namen. Bloc Party en You Me At Six waren begin december al te vinden in een leak van Foo Fighters en zijn nu officieel bevestigd. Check alle nieuwe namen hieronder:

 • Bloc Party
 • Flogging Molly
 • You Me At Six
 • Grossstadtgeflüster
 • Johnny Marr
 • BETONTOD
 • POND
 • Flux Pavilion
 • Dub FX
 • Sam Fender
 • IDLES
 • White Denim
 • The Gardener & The Tree
 • SYML
 • SWMRS
 • Danger Dan
 • Ten Tonnes
 • The Toten Crackhuren im Kofferraum
 • Rosborough
 • The Dirty Nil
 • The Sherlocks
 • LION

Eerder werd al duidelijk dat Foo Fighters, Mumford & Sons, The Cure, Die Toten Hosen, Tame Impala en Macklemore op Hurricane en Southside spelen.

Bloc Party

Bloc Party is een Britse indie-rockgroep, die in 2002 werd opgericht onder de naam The Angel Range. Vanaf september 2003 is de naam Bloc Party een feit. De band heeft sindsdien vijf studioalbums voortgebracht, waarvan het meest recente Hymns dateert uit 2016.

Afgelopen jaar deed de groep rondom zanger Kele Rowland Okereke een tour, waarin de debuutplaat Silent Alarm integraal werd uitgevoerd. Deze langspeler bevat hits als ‘Helicopter’, ‘Banquet’, ‘This Modern Love’ en ‘So Here We Are’, en ook AFAS Live had het voorrecht de vruchten van de viering van dit succesalbum te mogen plukken.

De tour rond Silent Alarm krijgt deze zomer dus een vervolg. Naast Southside & Hurricane is de band ook al aangekondigd voor onder andere het Belgische Cactus Festival.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Hurricane & Southside 2019

Photo: Christoph Eisenmenger (Hurricane 2018)

Hurricane 2019 vindt plaats van 21 t/m 23 juni in Scheessel te Duitsland. Southside 2019 wordt in datzelfde weekend gehouden in Neuhausen. Beide festivals hebben met Foo Fighters, Mumford & Sons, The Cure en Die Toten Hosen de headliners voor 2019 al bekendgemaakt. Verder pronken acts als Tame Impala, Macklemore en Bloc Party op het affiche. Vorig jaar waren onder andere Arctic Monkeys, Arcade Fire en Franz Ferdinand op de line-up vinden.

De early bird tickets zijn al uitverkocht, maar de reguliere tickets zijn te koop voor de prijs van € 179,-. Voor meer informatie over de ticketverkoop kun je de websites van Hurricane en van Southside raadplegen.

Trots lid van de nieuwsredactie en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en van Sigur Rós tot Tess. Werkzaam in de zorg als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Lowlands.