Onderaan de Pinkpop-poster: maak kennis met Sam Fender

Sam Fender

De headliners zijn de grote blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Onderaan de Poster’ maak je kennis met de headliners van de toekomst. Aan de hand van drie video’s nemen we je mee langs hoogtepunten in de carrière van kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: Sam Fender op Pinkpop 2019! Wil jij Sam Fender hierna nóg beter leren kennen? Check dan morgenmiddag het interview op onze website.

Muzikaliteit zit in de genen van de Engelse Sam Fender: zowel zijn vader als broer zijn singer songwriters. In zijn tienerjaren begon hij met het spelen in lokale pubs rondom Newcastle, waar hij vlak in de buurt woonde. Maar zijn muzikale carrière begon pas echt toen hij op één van deze avonden werd gespot door Owain Davies, de manager van onder andere Ben Howard. Davies hielp Fender op weg naar zijn debuutsingle en zorgde ervoor dat hij in het voorprogramma van Willy Mason mocht spelen. Nu, een paar jaar en songs verder, staat Sam Fender met zijn dansbare indierock op de grootste festivals, waaronder dus Pinkpop.

  • Wie: Sam Fender
  • Wanneer: maandag 10 juni, 14.20 – 15.20
  • Waar: Pinkpop, Brightlands Stage
  • Wat: indierock

1. Het debuut

In 2017 brengt Sam Fender zijn debuutsingle ‘Play God’ uit. De dan begin twintiger doet inspiratie voor de song op door de grote veranderingen die hij in de wereld ziet, zoals de Brexit en het verkiezen van Donald Trump als president van Amerika. Het debuut van Fender wordt meteen goed ontvangen en betekent een vliegende start voor zijn carrière. De song is onder andere opgenomen in de soundtrack van de game FIFA 2019.

2. BBC’s Sound of 2018

Slechts een half jaar en drie songs later wordt Sam Fender opgenomen in de BBC’s Sound of 2018 lijst, samen met artiesten als Sigrid, Lewis Capaldi en Khalid. Deze erkenning van BBC gaf Fenders carrière een enorme boost en zorgde ervoor dat hij meer en meer aandacht kreeg, waarna hij afgelopen jaar onder andere op Lowlands, Rock Werchter en Reading & Leeds stond.

3. Hypersonic Missiles

En dan, twee jaar na het eerste geluid van Sam Fender, is het tijd voor het debuutalbum: Hypersonic Missiles. De gelijknamige eerste single van de plaat kwam twee maanden geleden uit en voorspelt opnieuw de luchtige indierock die we van Fender gewend zijn voor het daadwerkelijke album. Verwacht komend weekend op Pinkpop dus veel nieuw werk en vrolijke, dansbare muziek met een krachtige boodschap. Kortom, de ideale festivalact!

Pinkpop 2019

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

Dit jaar viert Pinkpop zijn vijftigste verjaardag, en het volledige affiche is inmiddels bekend: Mumford & SonsThe Cure en Fleetwood Mac zijn de headliners. Het festival vindt plaats in het pinksterweekend: 8, 9 en 10 juni 2019. De kaartverkoop verloopt voorspoedig. In het eerste verkoopweekend zijn er namelijk 60.000 tickets verkocht. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar het Limburgse festival? Check in ons festivalrapport wat bezoekers van de afgelopen editie vonden. Ook kun je interessante artikelen uit de rubriek ‘50 jaar Pinkpop‘ lezen, zoals over de dance-acts die de afgelopen jaren op Pinkpop hebben gestaan.

Wil je je alvast muzikaal voorbereiden op het festival? Luister dan ook onze Spotify Playlist.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2025

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 20-22 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen