Pinkpop
Tickets
17-19 juni 2022
Nederland
Landgraaf, Nederland

Pinkpop 2019 verkoopt meer dan 60.000 tickets in eerste verkoopweekend

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

De kaartverkoop van Pinkpop 2019 verloopt voorspoedig. Er zijn in het eerste weekend meer dan 60.000 tickets verkocht. Dit stelt festivaldirecteur Jan Smeets in een reactie aan De Limburger.

De weekendtickets en de dagkaarten voor de zondag verlopen het best. Er zijn inmiddels namelijk meer dan 30.000 passe-partouts de deur uitgegaan, terwijl de tickets voor de dag van onder meer The Cure en Armin van Buuren al 15.000 keer over de toonbank zijn gegaan.

Vanaf afgelopen zaterdag is het mogelijk om tickets voor Pinkpop te kopen. Voor een heel weekend betaal je € 220,- (exclusief €10,- servicekosten) en een losse dag bedraagt € 100,- (exclusief €10,- servicekosten).

Op het programma dit jaar staan onder andere Mumford & Sons, Jamiroquai, The Cure, Armin van Buuren, Fleetwood Mac en Bastille.

Pinkpop 2019

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

In 2018 prijkten Pearl JamFoo Fighters en Bruno Mars op de line-up van de 49e editie van het festival in Landgraaf. Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigste verjaardag, en het volledige affiche is inmiddels bekend: Mumford & Sons, The Cure en Fleetwood Mac zijn de headliners. Het festival vindt plaats in het pinksterweekend: 8, 9 en 10 juni 2019. Zaterdag 16 maart start de kaartverkoop.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het festival? Check in ons festivalrapport wat bezoekers aan de editie van vorig jaar ervan vonden. Beluister uiteraard ook onze Spotify-playlist van de aankomende editie om alvast in te komen in de artiesten.

We hebben hiernaast de rubriek 50 jaar Pinkpop. Lees onder andere over de virale momenten, de relatie tussen Krezip en het festival en over het verhaal achter het roze hoedje.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2022

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 17-19 juni 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel