”Pinkpop 2020 in tweede weekend van juni”

jan smeets
Foto: Kamiel Scholten

De datum voor Pinkpop 2020 is bekend. Festivaldirecteur Jan Smeets zei in het L1 Cultuurcafé dat het festival de komende 10 jaar in het tweede weekend van juni plaatsvindt.

Dat komt er dus op neer dat Pinkpop 2020 volgend jaar plaatsvindt van 12 tot en met 14 juni. We weten ook zeker dat het festival in Landgraaf gehouden wordt. De gemeente Landgraaf en Festivals Limburg B.V. hebben met het festival een contract getekend tot de 76e editie.

Met de bekendmaking van de datum kan ook het speculeren naar de headliners beginnen. Jan Smeets vertelde tijdens een lezing dat ze in ieder geval bezig zijn met Neil Young.

Eerst is het natuurlijk nog tijd voor de 50e editie van het festival in Landgraaf. Er worden veel speciale dingen georganiseerd voor deze verjaardag. Zo is er een Silent Disco, een Celebraction Show en een feest in de Kalm Aan Laan.

Pinkpop 2020

Pinkpop 2018
Foto: Luca Bopp / Festileaks

De datum voor Pinkpop 2020 is inmiddels bekend. Volgend jaar vindt het festival plaats van 12 tot en met 14 juni. Over de ticketverkoop of eventuele headliners is op dit moment nog niets bekend. Dit jaar staan Fleetwood Mac, Mumford and Sons en The Cure bovenaan het affiche.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen