Pinkpop
Tickets
17-19 juni 2022
Nederland
Landgraaf, Nederland

Alternatieve vorm van Pinkpop 2020 te beleven op NPO 3

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Thijs Jacobs / Festileaks

Ondanks de coronacrisis kunnen we dit weekend toch een beetje genieten van Pinkpop 2020. Het Limburgse festival moet voor het eerst in 50 jaar een editie afgelasten, maar komt met een alternatief op NPO 3.

Tijdens ”Pinkpop 2020” treden onder andere Chef’Special en The Kik op in Paradiso. Die optredens zijn live te volgen op NPO 3. Ook gaan de acts in gesprek met presentator Eric Corton en kiezen zij hun favoriete momenten uit de geschiedenis van Pinkpop. Daarnaast ging de presentator in gesprek met Kensington en ontving hij videoboodschappen van internationale Pinkpop-acts.

Na de alternatieve Pinkpop 2020 uitzending besteedt NPO 3 aandacht aan de 50 meest legendarische Pinkpop-momenten. Onder meer Rowwen Hèze, Typhoon en Krezip gaan in op hun favoriete gebeurtenissen.

De uitzendingen zijn op zaterdag 20 juni te zien vanaf 22:35 uur op NPO 3.

Pinkpop 2020

Pinkpop 2018
Photo: Boy Janissen / Festileaks

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. 

In 2020 vindt Pinkpop voor het eerst in het 51-jarige bestaan van het festival geen plaats, wegens het coronavirus. Red Hot Chili Peppers, Post Malone en Guns N’ Roses sierden oorspronkelijk de poster. Had je al kaarten gescoord om je favoriete bands te zien? Wie weet biedt onze Spotify-playlist nog enige troost. Beluister hem hieronder:

Pinkpop Logo

Pinkpop 2022

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 17-19 juni 2022
Tickets Dagkaarten vanaf €120. Combitickets vanaf €245. Kopen