Primavera Sound 2020 presenteert headliner en editie in LA

Photo: Joris Bakker / Festileaks

Groot nieuws vanuit Barcelona. Primavera Sound 2020 presenteert Pavement als headliner voor volgend jaar. Daarnaast vindt er volgend jaar een editie van het festival plaats in Los Angeles.

Tijdens de Spaanse editie van het festival, dat dit weekend plaatsvond, kwam de organisatie met flink wat nieuws. De eerste headliner voor volgend jaar is namelijk bekend. Pavement staat op de planken van het festival in Barcelona. De band staat ook op zusterfestival NOS Primavera Sound in Porto. Dit jaar waren onder meer Christine and the Queens, Solange, Janelle Monáe en Tame Impala de headliners van de Spaanse editie. Ook Rosalía en Miley Cyrus stonden op het programma.

Pavement was niet de enige aankondiging. De organisatie liet ook weten dat er volgend jaar een editie van het festival plaatsvind in Los Angeles. Het evenement wordt gehouden op 19 en 20 september 2020 in het L.A. State Historic Park. Pavement is niet aangekondigd als headliner voor dit festival.

aankondiging Primavers Sound LA
Bron: Joris Bakker / Festileaks

Pavement

Pavement is een indierockband en het grootste project van zanger en gitarist Stephen Malkmus. De band brak door met hun derde album Crooked Rain, Crooked Rain uit 1994. De band ging in 1999 uit elkaar en de bandleden stortten zich op hun soloprojecten. Sinds 2010 treden ze echter weer op met elkaar. De band is aangekondigd als headliner voor Primavera Sound en NOS Primavera Sound.

Was jij op Primavera Sound 2019? Geef je mening in het Festivalrapport!

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”primavera-sound”]

Primavera Sound 2020

Photo: Joris Bakker / Festileaks

De eerste headliner voor het festival in Barcelona is inmiddels bekend. Indierockband Pavement staat volgend jaar op de planken. Het evenement vindt plaats van 4 tot 6 juni 2020. In dat jaar wordt er voor het eerst ook een editie van het festival gehouden in Los Angeles. Voor dat zusterfestival zijn nog geen acts bekend gemaakt.

Primavera Sound Logo

Primavera Sound 2024

Locatie
Spanje
Barcelona, Spanje
Datum 30 mei - 2 juni 2024
Line-up
SZA
PJ Harvey
Mitski
SZA, PJ Harvey, Mitski +91 meer
Tickets Kopen