De veranderingen op het festivalterrein van Lowlands 2019

Lowlands 2018 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Over drie weken is het alweer tijd voor Lowlands en dat betekent nieuws! Dit jaar is voor het eerst alle informatie rondom het festival alleen nog in de officiële app te vinden. Traditiegetrouw hebben we alle informatie voor je doorgespit, waaronder het blokkenschema. Maar vaak zitten er ook enkele nieuwtjes in verstopt. We zijn ons er even voor gaan zitten en hebben vast de belangrijkste weetjes voor je op een rijtje gezet. 

Het campingterrein op de schop

Het eerste wat onmiddellijk opvalt bij het bekijken van de plattegrond, is dat er iets veranderd is aan de linkerkant van de kaart: het campingterrein. Zo is de Gllamcamp verplaatst naar de andere kant van het asfalt en staat daarmee direct achter de Heineken-tent. Daarmee ontstaat er ruimte om naast de camper-camping een extra camping te plaatsen met het nummer ‘0’. Dit zorgt ervoor dat de camping die op de kaart onder de Bravo gesitueerd was, is verdwenen en daarmee meer ruimte is ontstaan voor de hoofdingang van het festival.

The Block verhuist

Vorig jaar geïntroduceerd: een pleintje met acht containers die in een cirkel staan opgesteld. Vanuit die containers presenteren nieuwe en jonge modemerken zich aan het festivalpubliek. Dit plein was vorig jaar nog op Planet Paradise naast de Heineken gepositioneerd, maar krijg dit jaar een plek op Cape Lowlands naast de Bravo.

Nieuwkomers Samsung House of Creation en La Terraza by Nespresso

Op dezelfde plek als waar The Block heen is verhuisd, vinden we een nieuwe eend in de bijt: Samsung House of Creation, ook wel eerder gezien op o.a. WOO HAH, biedt waarschijnlijk spots voor selfies en groepsfoto’s en een oplaadbar.

Als je, naast het bekijken van de plattegrond, ook even goed in de app-sectie ‘Eten en Drinken’ neust, valt het logo van Nespresso op. Locatie op het festivalterrein is Planet Paradise Middenplein. Hoewel er verder geen informatie in de app staat, verraadt wellicht de winactie van Nespresso meer. Daarin wordt opgeroepen je eigen koffiecocktail samen te stellen. Betekent dit misschien dat we straks koffiecocktails kunnen bestellen op La Terraza?

Mobile Order pilot

Samen met CM.com wordt dit jaar op Lowlands een kleinschalige pilot uitgevoerd rondom mobiel betalen. Bij twee bars en in de pers- en gastenruimte kan deze editie met ‘Mobile Order’ worden besteld. Dit betekent concreet dat je via je Lowlands app je drankjes kunt bestellen en de bestelling vervolgens afhaalt met een QR-code. Je muntjes zoeken hoeft niet, want achteraf worden al je bestellingen van het hele weekend in één keer van je bankrekening afgeschreven.

Registreren voor ‘Mobile Order’ kan een aantal dagen voor Lowlands op deze pagina in de Lowlands app.

Lowlands 2019

Lowlands 2018 Alpha Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Lowlands 2021 From Home

Dit weekend geen Lowlands. Alweer. Dat hakt erin, maar aan ons allen de taak om de vibe van het door ons zo geliefde polderfestival springlevend te houden. Het is dus (toch nog) Lowlands-week op Festileaks. We pakken de hele week uit met tal van specials rondom Lowlands: van een online escape room, via een reeks terugblikken en artiest spotlights tot een verkiezing naar de beste LLine-up ooit. Share the LLove!

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.