De vriendschappen van Liquicity 2019 in beeld

Foto: Yara Bakker / Festileaks

Voor menig fan voelt een bezoek aan Liquicity Festival 2019 als thuiskomen. Op de evenementen van het label draait het niet alleen om keihard feesten, maar er worden tevens vriendschappen gesmeed die ook in het echte leven standhouden. Wij vroegen bezoekers naar hun leukste herinneringen samen.

We schreven al eerder over de hechte community die is ontstaan rondom Liquicity. Er wordt vaak gesproken over een heuse familie, die samenkomt op de evenementen van het Nederlandse drum and bass label. Meer dan eens hoor je vreemden gesprekken met elkaar aanknopen over edities waar beiden geweest blijken te zijn. Wij gingen op pad om de bezoekers van het festival te vragen naar het echte Liquicity gevoel.

Jet (22) komt thuis bij paspop Steef.

Photo: Yara Bakker/Festileaks

”Het begon allemaal bij Jeroen en Wendy, hen leerde ik kennen via mijn opleiding. Daar zaten we namelijk samen in de introductiecommissie. Langzaam maar zeker is onze groep daarna gegroeid tot wat het nu is,” vertelt Jet enthousiast. ”We hebben al twee zomerfestivals en vijf á zes feesten in Amsterdam en Antwerpen bezocht.”

”Het gevoel van Liquicity, een beetje cliche, is wel echt als thuiskomen. Iedereen is zo chill en onze groep is zo leuk en groeit alleen maar. Het is echt een bijeengeraapt zooitje gezelligheid. Vorig jaar tijdens het zomerfestival hebben we Steef, de paspop dronken gejat van een stage en haar omgedoopt tot onze mascotte. Daar hebben we toen een aantal avonturen mee beleefd!”

Todd (21): ”We hebben daar dik twee uur een ballenbakgevecht hebben gehouden”

Photo: Yara Bakker/Festileaks

Todd zit in het marketing team van Let It Roll en draait zelf. Daardoor zijn er al veel bekenden op het festival. ”Maar je komt altijd zoveel mensen tegen omdat iedereen als familie voelt in de drum and bass scene.”

”De leukste Liquicity herinnering die ik heb meegemaakt is dat we met vijftien man de ballenbak stage ingingen op het zomerfestival vorig jaar. We hebben daar dik twee uur een ballenbakgevecht hebben gehouden, terwijl we tegelijkertijd nog probeerden te dansen op de muziek van de artiest die toen speelde. Liquicity is echt een van de meest relaxte festivals. De sfeer is er altijd goed, zonder gezeur of ruzie.”

Aris (24): ”Sinds dat moment zijn veel van hen hele goede vrienden geworden”

Photo: Yara Bakker/Festileaks

Aris is sinds vorige zomer bij vrijwel alle edities geweest, maar dat ging niet zonder slag of stoot: ”Een vriendin vroeg of ik meeging naar Liquicity, maar ik had niemand om mee te gaan. Ik ben toch overstag gegaan en bij haar groep aangesloten. Sinds dat moment zijn veel van hen hele goeie vrienden van mij geworden. We zijn met een deel van die groep afgelopen mei zelfs nog op vakantie gegaan en gaan in augustus samen Friesland onveilig maken! Echt wat meer connecten met mensen en genieten van de vibe maakt Liquicity anders dan andere feesten. ”

”Ons beste moment samen was denk ik op zomerfestival vorig jaar, toen we bij de picknicktafels zaten te chillen. We hoorden de Flite bootleg van MC Punjabi. Vervolgens dropte de tune en ik begon de beat op de tafel te slaan en sprong vervolgens op om te dansen. We stonden daar toen helemaal los te gaan tussen alle mensen die juist even wat rust zochten van de stages.”

Shoraya (20): ”Het ultieme Liquicity gevoel in het gras zitten en diepgaande gesprekken te voeren over het leven terwijl om je heen mensen dansen.”

Photo: Yara Bakker/Festileaks

Shoraya treffen we met een vriendin: ”We kennen elkaar via de vriendengroep van mijn vriend, waarmee ik naar vorig jaar naar Liquicity Festival ging. Dit wordt ons derde festival samen. Voor ons is het ultieme Liquicity gevoel in het gras zitten en diepgaande gesprekken te voeren over het leven, de galaxy, de muziek en meer terwijl om je heen mensen dansen en blij zijn.”

Die gesprekken voerde Shoraya vorig jaar nog met Rhodé: ”Zij zit in de vriendengroep van mijn vriend. Eigenlijk sprak ik nog niet zo veel met haar. We kwamen elkaar tegen toen we bij de main even gingen uitrusten. Er ontstond een heel fijn gesprek, wat uitmondde in een gesprek over spiritualiteit. Om echt in het moment op te gaan zijn we samen gaan mediteren en die klik die we ervoeren is een moment die we niet snel zullen vergeten. Sindsdien zijn we nog steeds goede vriendinnetjes dankzij Liquicity en dat zal zeker zo blijven!

Jordy (23) & Dominique (22): ”We stonden in een cirkel huilend toe te kijken hoe Jochem op zijn knieën ging.”

Photo: Yara Bakker/Festileaks

De vriendengroep van Jordy en Dominique is een van de grootste die we tegen komen. Samen bezochten ze bijna elk Liquicity feest sinds 2017. Met zelfs een huwelijksaanzoek heeft de vriendengroep al veel meegemaakt.

”Na vele feestjes, chill-avondjes en mooie momenten werd ik gebeld door Jochem. Ik stond in de Kruidvat met mijn moeder en barstte in tranen uit. Mijn moeder dacht dat er iets ergs was gebeurd, maar uiteindelijk vertelde ik door mijn tranen heen: Jochem gaat Tanja ten huwelijk vragen! Het begon op een ander festival waar Jochem op zijn knieën ging om zijn veter te strikken, toen gaf hij haar een bos rozen – Tanja was helemaal in de war. Op Liquicity was het dan echt zo ver. Iedereen uit onze groep gaf een foto aan Tanja met mooie woorden erbij voordat Jochem de foto gaf met zijn vraag. Uiteindelijk was het moment toch daar en stonden we in een cirkel huilend toe te kijken hoe Jochem op zijn knieën ging. Dat moment vergeet ik nooit meer!”

AJ (19): ”Ze zag er zo gezellig uit dat ik er gewoon op af stapte.”

Photo: Yara Bakker/Festileaks

Ook AJ kreeg er op Liquicity zo maar een vriendengroep bij: ”We hebben elkaar leren kennen vorig jaar op Liquicity zomerfestival. Yovonna stond in haar eentje te dansen terwijl ik – zoals altijd – mijn groep aan het zoeken was. Ze zag er zo gezellig uit dat ik er gewoon op af ben gestapt en een gesprek heb aangeknoopt. Niet veel later was ik onderdeel van de vriendengroep waarmee we nu ook buiten Liquicity om bevriend zijn! De hele vriendengroep is afgelopen jaar zelfs op mijn verjaardag gekomen. Sindsdien hebben Yovonna en ik bijna alle evenementen in Nederland bezocht en zelfs Liquicity Antwerpen. Dat is best nog een opgave, aangezien zij in Den Helder woont en ik in Breda.

Angela (28): ”Ik ben voor het eerst naar Liquicity gegaan met iemand die ik niet kende!”

Photo: Yara Bakker/Festileaks

Angela was vorig jaar voor het eerst op Liquicity. Dat bezoek kwam op een bijzondere manier tot stand.”Ik zag een post op een weggeefhoek met daarop “kaartje voor een festival over, zonde om weg te gooien, wie gaat er mee?”. Ik kende diegene niet, maar stuurde hem een bericht. Zo ben ik voor het eerst naar Liquicity gegaan, met iemand die ik totaal niet kende! Op Liquicity zelf heb ik via hem nog een stelletje ontmoet, zij zijn op mijn verjaardag langsgekomen én ik ga dit jaar met hun naar Liquicity toe, superleuk! Er is echt een gevoel van saamhorigheid, liefde voor de muziek en elkaar en acceptatie van hoe je ook bent!”

Rudy (27): ”We hebben altijd contact gehouden via de groepsapp”

Photo: Yara Bakker/Festileaks

Liquicity is gewoon de shit omdat iedereen hier echt komt om te genieten, chillen en lekker los te gaan op drum and base,” beschrijft Rudy enthousiast. Zijn internationale vriendengroep kwam tot stand tijdens Rudy’s eerste Liquicity-evenement. ”Wij hadden met een crew van vier onze tenten opgezet en zagen twee Britse gasten naast ons chillen toen we klaar waren. Ik stelde ze de vraag of ze zin hadden om met ons te chillen, wat ze toen ook deden. Vanaf dit moment zijn we het hele festival samen geweest en hebben we altijd contact gehouden via de groepsapp. Na de eerste keer hebben wij ook nog de tweede weekender bezocht, net zoals Family Day vorig jaar. En dan nu de derde weekender dus!”

Benieuwd hoe de optredende artiesten er zelf tegenover staan? Kijk dan zeker ook de onderstaande video, waarin verscheidene grote namen binnen de scene een poging doen om het gevoel te omschrijven dat Liquicity hen geeft.

Wat vind jij van Liquicity Festival 2019?

Was jij op Liquicity Festival 2019 dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vond. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”Festileaks-festival-awards-2019″ festival=”Liquicity”]

Liquicity 2019

Liquicity Festival gaat dit jaar voor de vijfde keer van start. Van 19 tot en met 21 juli wordt het recreatiepark in Geestmerambacht, Noord-Scharwoude omgetoverd tot het walhalla van het drum and bass genre. Ben je benieuwd hoe het er vorig jaar aan toe ging? Bekijk dan zeker ons festivalrapport van de afgelopen editie. Meer informatie over het festival vind je terug op de officiële website.

Liquicity Festival Logo

Liquicity Festival 2023

Locatie
Nederland
Noord-Scharwoude, Nederland
Datum 21-23 juli 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen