Deze (te) gekke dingen maak je mee op FIB Benicàssim

Photo: Jos Willemsen / Festileaks

Nu FIB Benicàssim ten einde is, is het tijd om terug te blikken op het weekend. Ook dit jaar zijn er weer herinneringen voor het leven gemaakt, waar vriendengroepen het over jaren en jaren nog over zullen hebben. Wij gingen op zoek naar de meest (te) gekke verhalen van FIB Benicàssim 2019.

FIB Benicàssim is dé plek om een weekend lang compleet tot het gaatje te gaan. En tot het gaatje gaan brengt een hoop ervaringen, gebeurtenissen en (vage) herinneringen met zich mee. Er gebeuren dingen die je niet voor mogelijk had gehouden en mensen komen thuis met de beste verhalen. Maar wat maakt men dan zoal mee tijdens een weekendje in Spanje? Wij vroegen de bezoekers van Benicàssim naar hun grappigste herinneringen, hoogste pieken en diepste dalen. Dit is een greep uit de ervaringen van afgelopen weekend!

“We hebben een trolley uit de supermarkt gestolen om onze boodschappen mee naar de camping te nemen”

FIB Benicàssim 2019

Char en Alphie zijn FIB Benicàssim enorm stressvol begonnen. De eerste dag van het festival gingen ze, bepakt en bezakt met campingspullen, eerst even langs de supermarkt om boodschappen te doen. “We hadden zoveel ingeslagen om het weekend door te komen, dat we het eigenlijk helemaal niet konden dragen. Toen we een trolley zagen staan, twijfelden we dan ook geen moment.” De twee hebben daar hun boodschappen op geladen en het zo mee naar de camping genomen. “We waren stiekem ontzettend bang dat er iemand achter ons aan zou komen, maar uiteindelijk is dat niet gebeurd en hebben we wel een gratis trolley. Kijk, hij staat daar!”

“Je moet alles uit het weekend halen, ook als dat een gebroken enkel betekent”

FIB Benicàssim 2019

Op de laatste avond van FIB Benicàssim komen we een gezellig zooitje ongeregeld tegen. Maar eigenlijk is de groep niet helemaal compleet. “Jullie missen nou net degene met het beste verhaal.” Het missende lid van de vriendengroep blijkt de avond ervoor zijn enkel te hebben gebroken. “Niemand weet echt wat er gebeurde; hij was gewoon even iets te fanatiek aan het dansen en dat pakte niet helemaal goed uit.” Maar eerder naar huis gaan? Dat is niet eens bij hem opgekomen. “Het is maar één keer Benicàssim. Je moet alles uit het weekend halen, ook als dat een gebroken enkel betekent!”

“Nadat hij allebei zijn enkels had gebroken, is hij na lang twijfelen toch maar naar huis gegaan”

Maar al snel blijkt dat er meer enkels gebroken zijn op het festival: Cat en David – die op de maandagochtend na het festival liever niet op de foto willen, in verband met een totale slaapscore van drie uur – vertellen dat ook hun groep er niet zonder kleerscheuren vanaf is gekomen. Sterker nog, één groepslid is na het breken van niet één, maar twee enkels eerder huiswaarts gekeerd. “Hij was aan het dansen, toen iemand ineens een soort sliding maakte, recht op zijn voeten af. Oh en diegene had ook nog Dr. Martens aan.” Na het incident heeft de rest van de groep de jongen naar de EHBO getild, waar hij besloot dat het toch echt beter was om het festival vroegtijdig te verlaten.

“Ik heb in 24 uur tijd vijf haarstijlen gehad, en het vervolgens afgeschoren”

FIB Benicàssim 2019

Maar genoeg over gebroken enkels, want op FIB Benicàssim maak je nog veel meer mee dan de nodige botbreukjes. Daniel heeft op de laatste dag van het festival zijn coupe in 24 uur tijd, maar liefst vijf keer veranderd. “Ik heb het onderweg naar het terrein in laten vlechten met allemaal kraaltjes. In het begin was dat leuk, maar ik had daar toch al snel spijt van. Toen heb ik het maar gewoon helemaal afgeschoren.” Of Daniel het erg vindt om de komende tijd met een kale kop door het leven te gaan? “Nee, voor die vlechtjes zou ik me veel meer hebben geschaamd.”

“Toen ik achterom keek, zag ik hem ineens tegen mijn benen aan pissen”

FIB Benicàssim 2019

De vrienden Ben en Zack hebben samen wel een hele aparte ervaring gehad. Zack wijst naar Ben en schatert het uit terwijl hij vertelt hoe zijn vriend over zijn benen heeft staan plassen tijdens een optreden. “Ik voelde ineens iets tegen me aan en dacht dat iemand zijn drinken liet vallen, maar het bleef toch wel langer doorgaan. Toen ik achterom keek zag ik ineens dat hij tegen mijn benen aan stond te pissen.” En Ben zelf? Die had het eigenlijk niet eens door. “Ik moest zo nodig en kon het niet meer ophouden. Ik dacht eigenlijk dat ik best goed richtte en niks raakte, maar dat bleek niet zo te zijn.” Of de twee nog net zulke goede vrienden zijn? “Alleen maar beter!”

FIB Benicàssim 2019

Photo: FIB Benicassim 2018

FIB Benicàssim 2019 vindt plaats van 18 t/m 21 juli in Benicàssim aan de Middellandse Zee in Spanje. Deze editie waren onder andere Lana Del Rey, Kings of Leon en The 1975 van de partij. Voor meer informatie over het festival bezoek je de website.

FIB Benicàssim Logo

FIB Benicàssim 2023

Locatie
Spanje
Benicàssim, Spanje
Datum 13-16 juli 2023
Tickets Kopen