Festileaks Tipt: 10 must-haves voor Zwarte Cross 2019

1088
Zwarte Cross 2018_poort
Foto: Dianne de Kievit / Festileaks

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het tijd voor hét feestje van de achterhoek: Zwarte Cross. Lichtenvoorde wordt het centrum van gezelligheid, muziek en natuurlijk bier! Maar wat moet je nu zeker niet vergeten?

In onze handige Festival Paklijst vind je alles wat je nodig hebt voor een geslaagd festivalweekend. Van een tent tot een roze heuptasje, maar ook powerbanks en luchtbedden staan erop. De onderstaande 10 items maken jouw Zwarte Cross nog een beetje beter.

1. PimXL Partytent 3×3 meter – € 35,-

partytent

Het tweede festivalterrein op Zwarte Cross is niets minder dan de camping! Hier worden katers gevierd, bier gedronken en misschien wel vriendschappen voor het leven gesmeed. Laat dat dan niet verpesten door een regenbui of een brandende zon met een partytent!

2. Rennie Maagzuurremmers 48 tabletten – € 5,75

Rennie

Dé drank van Zwarte Cross is uiteraard Nozem. Het citrus-chili drankje staat garant voor een ware rock ‘n roll boost, en voor brandend maagzuur. Zorg ervoor dat je genoeg Rennie meeneemt zodat je ook genoeg kan rock ‘n rollen! Lege flesjes? Check hier 35 toffe ideeën om te doen met je lege Nozem flesjes!

3. Achterhoekse wijsheden – €6,99

achterhoekse wijsheden

Wees goed voorbereid en burger in met deze achterhoekse bijbel. De uitspraken bij de bar worden opeens herkenbaar, maak indruk terwijl je iemand aan de haak slaat of misschien vind je er wel een lokale openingszin in!

4. ERRO Steekwagen max. 70kg – € 31,50

steekwagentje

Je weekend beginnen zonder rugpijn? Dit is dé oplossing. Ideaal voor je tent, campingstoeltje, traytjes bier en partytent! De in hoogte verstelbare steekwagen klap je zo in en past daardoor perfect in je tent. Stapelen en lopen maar!

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

5. Camp-gear campingstoel – opvouwbaar – € 19,95

Camp-gear campingstoel - Opvouwbaar - Compact - Zwart

Vanuit je tent of camper rechtstreeks naar de grond? Zorg ervoor dat je dat campingstoeltje hebt ingepakt zodat je rechtstreek vanuit je tent of camper je stoeltje in kunt duiken. Voorzien van een houder voor je bier, of Nozem. Verkrijgbaar in drie kleuren is dit de perfecte stoel voor onder jouw partytent!

6. Anker PowerCore Powerbank 20.100 mAh – € 46,99

Powerbank 5

Op een groot festival is de kans behoorlijk dat je, vooral na de noodzakelijk gedronken biertjes, vrienden zoek raakt. Met deze powerbank van Anker ben je verzekerd van 9 a 10 volle telefoons. Je kunt hem ook delen met je vrienden, dan vinden zij jou wellicht ook nog terug! Opzoek naar iets anders? Check hier alternatieven bij Festileaks Tipt: de 8 beste powerbanks voor het festivalseizoen.

7. Merrell – Chameleon 7 Limit – Festival-wandelschoenen – € 110,99

Merrell - Chameleon 7 Limit - Festival-wandelschoenen in bruin

Met een heel weekend dansen, springen, rennen en moshen voor de boeg kun je er maar beter voor zorgen dat je op een paar goede stappers kunt vertrouwen. Deze Merrell festival-wandelschoenen zijn perfect voor Zwarte Cross vanwege het lichtgewicht en de langere tong tegen zand én je kunt ze ook nog eens gratis laten bezorgen!

8. Thunderplugs Pro filters 18dB en 26dB – € 17,95

Thunderplugs

Met knallende bassen van Mental Theo, synthesizers van De Staat en kneiter gitaren van hairmetalgoden Steel Panther zijn oordoppen geen overbodige luxe op Zwarte
Cross 2019. Zorg ervoor dat je de komende jaren ook nog kan genieten van festivals. Extra service van Thunderpulgs: Vandaag besteld? Morgen in huis!

9. Marshall Shockwell II – € 249,-

Marshall Shockwell

Slash, Lemmy en Angus Young gingen je voor: Marshall. Met de bluetooth speaker van versterkerfabrikant Marshall ben je gerandeerd van een waanzinnige sound op Zwarte Cross. Rock dag en nacht want hij gaat tot wel 20 (!) uur mee. Iets te prijzig? Check hier de alternatieven bij Festileaks Tipt: de 10 beste bluetooth speakers voor op de camping

10. Mankini – € 13,50

Verkleedspullen festival

DE outfit voor je vriendegroep tijdens Zwarte Cross. Upgrade je mannelijkheid met deze mankini en geniet van de golf dames die aangetrokken worden door deze sexymagneet! Je houdt er ook nog een te gekke tanline aan over! Iets te extravagant? Check hier meer outfits bij Festileaks Tipt: De 10 coolste verkleedspullen voor op de festivalweide

Festival Paklijst

Heb je je keuze kunnen maken tussen deze 10 must haves? Dan ben je toe aan de volgende stap. Check onze Festival Paklijst voor al je benodigdheden op Zwarte Cross 2019!

Zwarte Cross 2019

Zwarte Cross
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

De 23e editie van de Zwarte Cross vindt plaats van 18 juli tot en met 21 juli 2019 in Lichtenvoorde. Het evenement was al op de eerste dag van de verkoop uitverkocht. Onder meer ScooterKraantje Pappie en The Mavericks kleuren dit jaar het affiche. Naast muziek en theater staat het festival bekend om zijn iconische crosses, zoals de naam al doet vermoeden. Benieuwd hoe een weekendje Zwarte Cross wordt ervaren? Check dan ons festivalrapport.

Kriebels gekregen? Bereidt je goed voor op Zwarte Cross 2019 met onze Spotify playlist!

Communicatiestudent aan de Fontys Economische Hogenschool Tilburg. Draait alles van Rolling Stones, Art Blakey en The Beach Boys tot aan Motorhead, Sleep en Darkthrone.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.