Festileaks Tipt: 7 ludieke versiersels voor je festivalkamp

Down The Rabbit Hole 2018
Foto: Debbie Spaan / Festileaks

Ben jij van de afdeling sfeerbeheer en neem jij naast je backpack, tent en big shopper met drank en spijs ook nog een shitload aan versiersels mee? Dan is dit lijstje voor jou! Deze zeven items geven namelijk gegarandeerd een impuls aan de feestvreugde op jullie festivalkampement.

In onze handige Festival Paklijst vind je echt alles wat je nodig hebt voor een geslaagd festivalweekend. Van een tent tot een heuptasje en van powerbanks tot luchtbedden: alles staat erop. Ieders portemonnee heeft wel eens betere tijden gekend, dus besparingstips om deze festivalzomer door te komen zijn ook zeker niet aan dovemansoren gericht. Deze 7 items in het bijzonder maken jouw festivalweekend nog nét wat feestelijker.

versiersels festivalkamp

1. Een lichtsnoer

Niets zo vervelend als ’s nachts met je begaffelde kop de weg naar je tentje niet kunnen vinden. De oplossing is eenvoudig: hang een herkenbaar lichtsnoer aan de rand van je partytent of scheerlijn en je neemt nooit meer de verkeerde afslag. Daarnaast is een guitig motiefje natuurlijk ook gewoon hartstikke hip and happening. Tip: solarverlichting kan overdag met zonne-energie opladen, zodat je nooit batterijen hoeft te vervangen.

2. Een glittergordijn

Met een glittergordijn voor je partytent dans je zo elke ochtend je kater weg. Geen fever, maar disco fever! Rest je alleen nog even om ABBA door de speakers te laten knallen. Misschien wel onze favoriet van de versiersels voor je festivalkamp.

versiersels festivalkamp

3. Feestelijke slingers

Je oma heeft vast wel eens gezegd: “Het leven is één groot feest, maar je moet zelf de slingers ophangen”. Op een festivalcamping is dat feest ongetwijfeld aanwezig; nu die slingers nog! Van panterprint tot Hollandse vlaggetjes en van kleurrijk crêpepapier tot regenboogfeestelijkheden: slingers zijn er in alle soorten en maten. En wat dacht je van een vlaggenlijn met het hoofd van je beste vriend(in) erop gedrukt?

4. Lasers

Kunnen jouw festivalkamp versiersels wel een lichtshow gebruiken? Met deze accu-gedreven laser steel jij gegarandeerd de show op de camping. De koning onder de lichteffecten in full-RGB geeft aan elke ongeorganiseerde campingfissa een dikke boost. Richt ‘m op het doek van je Fresh ’n Black tentje of het dak van je partytent en je hebt een spectaculair schouwspel dat urenlang onverminderd kan boeien.

versiersels festivalkamp

5. Een mini-wapperman

Laten we eerlijk zijn: het afscheid van Wapperman op Down The Rabbit Hole heeft er flink ingehakt. Gelukkig kun je met deze gadget die mooie momenten met de opblaastopper herbeleven op de festivalcamping. Deze met batterij aangedreven mini-Wapperman vervult je met levensvreugde, zelfs als je het op festivaldag nummero drie eventjes niet meer ziet zitten door je toenemende slaapgebrek en bonkende koppijn. Steek je hand op voor Wapperman en deze onvermoeibare enthousiasteling doet de rest.

6. De vlag van jouw streek, provincie of land

Wees trots op je afkomst! Laat dat Brabantse dambord fier wapperen aan de voorgevel van je partytent, brul als een Limburgse leeuw of laat zien dat die Friese Vlag veel meer is dan een pak koffiemelk. Een vlag is niet alleen kleurrijk, maar kan ook het begin zijn van een goed gesprek of een uitbundige campingrave. Alle Achterhoekers verzamelen!

7. Een buitentapijt of festivalkleed

Een goed buitenkleedje maakt de huiskamersfeer compleet. Het ziet er niet alleen feestelijk uit, het is ook nog eens dé reddingsboei voor vrienden zonder campingstoel of mét insectenvrees. Dankzij een goed onderzeil is je kampement makkelijker schoon te houden en kun je gerust op blote voeten rondlopen zonder je voetbedjes kapot te lopen op een rondzwervend takje.

Lowlands 2019
Photo: Kylian van Vaalen / Festileaks

De Festival Paklijst

Heb je de festival must-haves inmiddels in een virtueel winkelmandje gegooid? Dan ben je toe aan de volgende stap. Check onze Festival Paklijst voor al je benodigdheden tijdens het komende festivalseizoen!

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2024

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 7-9 juni 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy