Fotoverslag: De 6 meest memorabele momenten van Melt 2019 volgens bezoekers

MELT festival 2019 knuffel hug
Photo: Monique Biermans / Festileaks

De laatste dag van Melt 2019 is aangebroken. Een weekend gevuld met een diversiteit aan performances. Overal was er wel een feestje te vinden. We zijn erg benieuwd naar wat Melt voor de bezoekers zo speciaal maakte en vroegen daarom 6 duo’s naar hun favoriete (op beeld vastgelegde) Melt moment.

1. Juliana (41) en Björn (40) uit Duitsland

melt 2019

Juliana: ”Ons hoogtepunt vond plaats tijdens de pre-party. Onze buurvrouw op de camping, Sally C, was de eerste dj die draaide op dat feest. In de jaren 90 zijn we veel naar technofeesten in Berlijn geweest en die avond hing er dezelfde vibe als op die party’s. Het was in de tijd dat de Berlijnse muur net was gevallen en alles lekker vrij was. Voor ons was het een soort flashback naar onze jeugd.”

2. Julia (22) en Aurora (18) uit Canada en Zwitserland

melt 2019

Julia: ”We waren op zondag om 15:00 ‘flonky ball’ aan het spelen op de Sleepless Floor. Flonky ball is een drankspelletje wat erg populair is hier in Duitsland. Terwijl we dat aan het spelen waren, kwam er ineens een man met een karretje door het speelveld lopen. De setting maakte dit het leukste moment van het weekend. Alles is zo lekker random hier.”

3. Shaoming Lee (24) en zijn broer uit Taiwan

melt 2019

Shaoming: ”Hier zitten wij te chillen aan het meer. Je hebt hier zoveel verschillende area’s, maar het meer blijft onze favoriet. Je kan hier lekker relaxen en ook nog eens van de muziek genieten. Het was een heerlijk moment van rust en dat heb je wel nodig hier op Melt. Dit onze tweede keer hier, het blijft een geweldig festival.”

4. Sam (27), Ernie (1) en Simon (28) uit Australië

Simon: ”We hebben onze grote vriend Ernie het hele weekend overal mee naar toe genomen. Hij is een herkenningspunt, niet alleen voor ons, ook voor veel andere bezoekers hier. We waren op zaterdag bezig met onze ’30 hour boogie’ en ik moest toen even gaan zitten. Toen vond Sam het nodig om een biertje in mijn gezicht te gooien. Hier hebben we erg lang om gelachen.”

5. Leonie (23) en Kerima (25) uit Duitsland

melt 2019

Leonie en Kerima: ”We hebben van onze mooiste momenten eigenlijk niets vast gelegd. Waarom zou je tijdens zo’n memorabel moment op Melt naar een scherm willen staren? The best moments in life are those where you forget to take pictures, right?”

6. Jeannette (22) en Oscar (24) uit Denemarken en Noorwegen

Oscar: ”We waren donderdag op de pre-party en Bonobo was aan het draaien. Ineens gingen er een aantal blacklights aan en Jeanette lichtte helemaal op. Ze was een soort van eigen lichtinstallatie. Veel mensen stonden om haar heen en keken haar met verbazing aan.” Jeanette: ”Wel jammer dat ik het zelf niet goed kon zien.”

Melt 2019

Melt festival 2019
Photo: Monique Biermans / Festileaks

Op een oud industrieterrein nabij Berlijn wordt al sinds 1997 het Melt Festival georganiseerd. Het festival staat bekend om zijn electro- en technoscene: perfect om de hele dag én nacht te dansen dus. Ook deze zomer konden de voetjes weer 72 uur lang non-stop van de vloer. Het festival vond plaats van 19 tot en met 21 juli. Check voor meer info de officiële site van het festival.

Het is overigens niet alleen de muziek die eruit springt op Melt; ook het terrein wordt ieder jaar geprezen. Het oude industrieterrein is volgens vele bezoekers een lust voor het oog! Ook vorig jaar bleek het festival de ultieme locatie voor een adembenemend dansparadijs. Benieuwd wat de bezoekers nog meer vonden van het Duitse festival? Check dan ons festivalrapport.

Was jij op Melt dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”melt-festival”]

Melt Festival Logo

Melt Festival 2024

Locatie
Duitsland
Gräfenhainichen, Duitsland
Datum 11-13 juli 2024
Line-up
Freddy K
James Blake
Honey Dijon
Tickets Kopen