Gent Jazz Festival presenteert Sting

Sting
Foto: Eric Ryan Anderson

Het Vlaamse Gent Jazz Festival presenteert Sting voor de 2019 editie. Het festival vindt begin juli plaats in Gent, België. 

Fans van Sting kunnen maandag 8 juli met rood markeren in hun agenda. De ex frontman van The Police speelt op deze dag in Gent voor het jaarlijkse Jazz Festival.

Hieronder vind je officiële bevestiging van de organisatie van het Vlaamse festival:

Het is voor Sting niet zijn eerste festival bekendmaking voor 2019. Zo werd eerder bekendgemaakt dat hij op andere Bospop, Stadspark Live en het Duitse Jazzopen Stuttgart te vinden is.

Sting

Met een baan als basisschoolleraar lijkt een rocksterren bestaan niet weggelegd voor de Britse Gordon ‘Sting’ Sumner. Alles verandert wanneer hij in 1977, samen met drummer Stewart Copeland en gitarist Andy Summers, The Police opricht. Met hits als ‘So Lonely’ en ‘Roxanne’ groeit de band eind jaren 70 uit tot een act van wereldformaat.

In 1984 valt de band door ruzies uit elkaar. Sting begint dan aan een zeer succesvolle solocarrière. Evergreens als ‘Fields of Gold’ en ‘Englishman in New York’ zingt iedereen moeiteloos mee. Met het laatste album 57th & 9th stond de Britse zanger in 2018 nog in een uitverkochte AFAS Live.

Sting bezocht in 2018 ook een aantal festivals. Hij was in Nederland te vinden voor Royal Park Live en Concert At Sea, en maakte in een rits vier Duitse festivals bekend.

Gent Jazz Festival 2019

https://www.youtube.com/watch?v=XCyWrcC29Yo

Gent Jazz Festival is een Vlaams Jazz festival wat op 5, 7, 8 en 9 juli plaatsvindt in de gelijknamige Belgische stad. Het festival vindt in 2019 alweer voor de zeventiende keer plaats en weet ieder jaar weer een divers programma te presenteren.

In 2018 waren onder andere David Byrne, Tom Jones en The Roots aanwezig voor het festival. In 2019 is inmiddels duidelijk gemaakt dat Sting, Gregory Porter en Diana Krall een optreden gaan verzorgen.

De kaarten voor het Vlaamse festival gaan op vrijdag 15 februari in de verkoop, meer informatie over bijvoorbeeld prijzen vind je hier.

Gent Jazz Festival Logo

Gent Jazz Festival 2024

Locatie
België
Gent, België
Datum 5-20 juli 2024
Tickets Kopen