Gent Jazz Festival presenteert Sting

937
Sting
Foto: Eric Ryan Anderson

Het Vlaamse Gent Jazz Festival presenteert Sting voor de 2019 editie. Het festival vindt begin juli plaats in Gent, België. 

Fans van Sting kunnen maandag 8 juli met rood markeren in hun agenda. De ex frontman van The Police speelt op deze dag in Gent voor het jaarlijkse Jazz Festival.

Hieronder vind je officiële bevestiging van de organisatie van het Vlaamse festival:

Sting, de voormalige frontman van The Police, keert voor het eerst sinds jaren terug naar België voor een exclusieve…

Geplaatst door Gent Jazz Festival op Dinsdag 12 februari 2019

Het is voor Sting niet zijn eerste festival bekendmaking voor 2019. Zo werd eerder bekendgemaakt dat hij op andere Bospop, Stadspark Live en het Duitse Jazzopen Stuttgart te vinden is.

Sting

Met een baan als basisschoolleraar lijkt een rocksterren bestaan niet weggelegd voor de Britse Gordon ‘Sting’ Sumner. Alles verandert wanneer hij in 1977, samen met drummer Stewart Copeland en gitarist Andy Summers, The Police opricht. Met hits als ‘So Lonely’ en ‘Roxanne’ groeit de band eind jaren 70 uit tot een act van wereldformaat.

In 1984 valt de band door ruzies uit elkaar. Sting begint dan aan een zeer succesvolle solocarrière. Evergreens als ‘Fields of Gold’ en ‘Englishman in New York’ zingt iedereen moeiteloos mee. Met het laatste album 57th & 9th stond de Britse zanger in 2018 nog in een uitverkochte AFAS Live.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Sting bezocht in 2018 ook een aantal festivals. Hij was in Nederland te vinden voor Royal Park Live en Concert At Sea, en maakte in een rits vier Duitse festivals bekend.

Gent Jazz Festival 2019

Gent Jazz Festival is een Vlaams Jazz festival wat op 5, 7, 8 en 9 juli plaatsvindt in de gelijknamige Belgische stad. Het festival vindt in 2019 alweer voor de zeventiende keer plaats en weet ieder jaar weer een divers programma te presenteren.

In 2018 waren onder andere David Byrne, Tom Jones en The Roots aanwezig voor het festival. In 2019 is inmiddels duidelijk gemaakt dat Sting, Gregory Porter en Diana Krall een optreden gaan verzorgen.

De kaarten voor het Vlaamse festival gaan op vrijdag 15 februari in de verkoop, meer informatie over bijvoorbeeld prijzen vind je hier.

Vreet alles wat met muziek te maken heeft en verzamelt platen. Rock Werchter was in 2013 mijn eerste festival, maar ook Lowlands en Down The Rabbit Hole behoren inmiddels tot mijn favorieten.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.