De Lowlands Silent Disco quiz: raad jij welk nummer meegezongen wordt?

433
Photo: Bart Heemskerk (Lowlands 2018)

Hoewel er dit jaar op Lowlands wederom meer koptelefoons werden aangeboden dan bij de vorige editie, lukte het vele festivalgangers niet om er tijdig één te scoren. Maar dat mag – zelfs bij een silent disco – de pret natuurlijk niet drukken. Ook zonder direct geluid op een van de drie kanalen, is het een feest der herkenning op het festivalterrein.

In 2004 werd de Silent Disco geïntroduceerd op Lowlands en sindsdien is deze niet meer van het festival weg te denken. Op festivaldag -1 is het zaak snel richting balie te bewegen, om zo’n gewilde koptelefoon te scoren.

De headsets waren echter snel op, dus besloten we een rondje langs de feestjes te lopen. Massaal werd er meegezongen, maar wat zingen ze nu eigenlijk?

De juiste antwoorden vind je helemaal onderaan het artikel.

Een waar festival anthem

Waar mensen normaal gesproken meezingen met de daadwerkelijke songteksten, hoorden we hier toch iets anders door de tent schallen… Herken jij dit populaire festival anthem?

Ik hoor mensen zingen:

View Results

Laden ... Laden ...

Golden oldie

We waanden ons even een paar decennia terug in de tijd, toen we het publiek los hoorden gaan. Zing je mee met deze klassieker of heb je geen idee?

Ik hoor mensen zingen:

View Results

Laden ... Laden ...

Hedendaagse hit

Lowlands is van vele markten thuis en biedt een divers programma, waarbij veel verschillende genres de bühne passeren. Ook country rap vindt gretig aftrek op de donderdagavond. Hoor jij wat de menigte zingt?

Ik hoor mensen zingen:

View Results

Laden ... Laden ...

Hollands Glorie op Lowlands

Nederland is ook vertegenwoordigd in de silent disco dj-sets. Deze tophit is in de afgelopen jaren vaak live meegeblèrd, dus het mag geen verrassing heten dat dit nummer een succes was op de Lowlands-donderdag.

Ik hoor mensen zingen:

View Results

Laden ... Laden ...

Tijdloos rock anthem

Ook deze artiest heeft in het verleden vaak een plekje op de Lowlands-poster gehad. Dit ware rock anthem blijkt elk jaar nog steeds mateloos populair. Herken jij deze knaller?

Ik hoor mensen zingen... 5

View Results

Laden ... Laden ...

Was jij aanwezig op Lowlands 2019?

Was jij op Lowlands dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vond. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”lowlands”]

Lowlands 2019

lowlands
Photo: Bart Heemskerk (Lowlands 2018)

De 27e editie van Lowlands werd gehouden van 16 tot en met 18 augustus 2019 in Biddinghuizen. Onder meer Tame Impala, Twenty One Pilots, The NationalBillie Eilish, Royal Blood en New Order sierden de festivalposter. Naast muziek, bood het festival een uitgebreid programma in theater, film, dans en wetenschap. Ook was het met het uitgebreide horeca-assortiment goed vertoeven voor foodies. Lowlands 2019 was lang en breed uitverkocht, maar met Festileaks hoefde je niks te missen van het festival: check alle updates op onze site, Facebook en Instagram. Voor alle verdere informatie over het festival, kan je terecht op onze Lowlands-pagina of de website van het festival.

Benieuwd naar de antwoorden?

1. ‘Chelsea Dagger’ van The Fratellis
2. ‘Living On A Prayer’ van Bon Jovi
3. ‘Old Town Road’ van Lil Nas X
4. ‘Sterrenstof’ van De Jeugd van Tegenwoordig
5. ‘Bro Hymn’ van Pennywise

Debbie Spaan
Als Content Manager verantwoordelijk voor o.a strategie en performance. Beschouwt Paradiso als haar huiskamer en festivals als haar zomervakantie. Al vele festivals bezocht, maar Lowlands (16x) en DTRH (6x) blijven favoriet.