Advertisement

De Lowlands Silent Disco quiz: raad jij welk nummer meegezongen wordt?

Appelpop 2019
Photo: Malou Gouders / Festileaks

Hoewel er de laatste editie op Lowlands wederom meer koptelefoons werden aangeboden dan bij de vorige editie, lukte het vele festivalgangers niet om er tijdig één te scoren. Maar dat mag – zelfs bij een silent disco – de pret natuurlijk niet drukken. Ook zonder direct geluid op een van de drie kanalen, is het een feest der herkenning op het festivalterrein.

In 2004 werd de Silent Disco geïntroduceerd op Lowlands en sindsdien is deze niet meer van het festival weg te denken. Op festivaldag -1 is het zaak snel richting balie te bewegen, om zo’n gewilde koptelefoon te scoren.

De headsets zijn echter snel op, dus rest ons alleen nog een rondje langs de feestjes te lopen. Massaal wordt er meegezongen, maar wat zingen ze nu eigenlijk?

De juiste antwoorden vind je helemaal onderaan het artikel.

Een waar festival anthem

Waar mensen normaal gesproken meezingen met de daadwerkelijke songteksten, hoorden we hier toch iets anders door de tent schallen… Herken jij dit populaire festival anthem?

Ik hoor mensen zingen:

View Results

Laden ... Laden ...

Golden oldie

We waanden ons even een paar decennia terug in de tijd, toen we het publiek los hoorden gaan. Zing je mee met deze klassieker of heb je geen idee?

Ik hoor mensen zingen:

View Results

Laden ... Laden ...

Hedendaagse hit

Lowlands is van vele markten thuis en biedt een divers programma, waarbij veel verschillende genres de bühne passeren. Ook country rap vindt gretig aftrek op de donderdagavond. Hoor jij wat de menigte zingt?

Ik hoor mensen zingen:

View Results

Laden ... Laden ...

Hollands Glorie op Lowlands

Nederland is ook vertegenwoordigd in de silent disco dj-sets. Deze tophit is in de afgelopen jaren vaak live meegeblèrd, dus het mag geen verrassing heten dat dit nummer een succes was op de Lowlands-donderdag.

Ik hoor mensen zingen:

View Results

Laden ... Laden ...

Tijdloos rock anthem

Ook deze artiest heeft in het verleden vaak een plekje op de Lowlands-poster gehad. Dit ware rock anthem blijkt elk jaar nog steeds mateloos populair. Herken jij deze knaller?

Ik hoor mensen zingen... 5

View Results

Laden ... Laden ...

Benieuwd naar de antwoorden?

1. ‘Chelsea Dagger’ van The Fratellis
2. ‘Living On A Prayer’ van Bon Jovi
3. ‘Old Town Road’ van Lil Nas X
4. ‘Sterrenstof’ van De Jeugd van Tegenwoordig
5. ‘Bro Hymn’ van Pennywise

Lowlands 2021 From Home

Dit weekend geen Lowlands. Alweer. Dat hakt erin, maar aan ons allen de taak om de vibe van het door ons zo geliefde polderfestival springlevend te houden. Het is dus (toch nog) Lowlands-week op Festileaks. We pakken de hele week uit met tal van specials rondom Lowlands: van een online escape room, via een reeks terugblikken en artiest spotlights tot een verkiezing naar de beste LLine-up ooit. Share the LLove!

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Wat zegt de community? 💬

Over de auteur ✍️

Debbie Spaan

Als Content Manager verantwoordelijk voor o.a strategie en performance. Beschouwt Paradiso als haar huiskamer en festivals als haar zomervakantie. Al vele festivals bezocht, maar Lowlands (19x) en DTRH (8x) blijven favoriet.

Meer van Debbie