In beeld: 8 redenen waarom Solar Weekend het creatiefste festival van Europa is

Poppenkast-stage-Solar-2019
Photo: Ian Geerts / Festileaks

Afgelopen weekend daalde Solar 2019 neer in het Limburgse Roermond. Het festival bestempelt zichzelf als ‘één van de meest creatieve van Europa’. Dat is nogal een bewering, dus wij gingen op zoek naar bewijsmateriaal. Op deze 8 plekken liet Solar zich van zijn meest artistieke kant zien.

Jaarlijks werken er meer dan 500 crea-bea’s aan het festivalterrein van Solar Weekend. Het is dan ook een waar walhalla van kunst, entertainment en games. Kijk maar met ons mee!

1. The sky is the limit op Solar

Spaceship-Solar-2019
Photo credit: Ian Geerts / Festileaks

Klim naar het hoogste punt van de Solar-weide en stap in een heus ruimteschip. Met maximaal vier reisgenoten kun je losgaan op het control-panel en onder andere je eigen belichting regelen. Laat je meevoeren in je eigen ruimtereis en wellicht stap je wel uit op een andere planeet.

2. Een machtige House of House

House-of-House-Solar-2019
Photo credit: Ian Geerts / Festileaks

Solar doet niet alleen aan ruimtereizen, maar ook aan tijdreizen. De House of House heeft dit jaar een Romeins thema en is de thuishaven voor dansende House-gladiatoren.

Lees ook: “Solar is een springplank voor jong talent op alle disciplines”

3. Tooi tooi!

Vitamine-Blij-Solar-2019
Photo credit: Ian Geerts / Festileaks

Geef je Solar-outfit wat extra spice met een zelfgemaakte tooi! Laat je creatieve geest los op de kleurrijke hoofdbanden óf laat een van de artiesten van Vitamine Blij wat vrolijks voor je verzinnen. One way or another, tooi!

4. Een betoverende main stage

Mainstage-Solar-2019
Photo credit: Ian Geerts / Festileaks

Zwevende eilanden met bomen en een kletterende waterval omringen de swingende massa bij het hoofdpodium. De hangende tuinen van Babylon zien er werkelijk gelikt uit. Weetje: Solar voorziet de gebruikte bomen constant van water, zodat ze na het weekend gewoon weer opnieuw geplant kunnen worden!

5. Word modeontwerper bij Levi’s Tailor Shop

Levi's-Solar-2019
Photo credit: Ian Geerts / Festileaks

Uitgekeken op je saaie spijkerjasje? Solar X Levi’s biedt jou de oplossing: Een stylist pimpt je product! Beletteren, sticken en patchen: alles is mogelijk. Ook is er een second-life stand, waar gebruikte kleren een tweede kans krijgen en waarvan de opbrengst naar Voedselbank Limburg gaat. Geen Levi’s bij of aan? Dan kun je er natuurlijk ter plekke eentje kopen.

Lees ook: ‘Ik kotste de hele bar onder’ en nog 7 andere bekentenissen op Solar 2019

6. Swiep Swap zet Solar op z’n kop

Swiep-Schwap-Solar-2019
Photo credit: Ian Geerts / Festileaks

Een podium op het water? Waarom niet! Swiep Swap deed het. Daarnaast werden bezoekers uitgenodigd om mee te spelen met een klassieke Japanse zeskamp. Hoewel, klassiek… Ze speelden in het oude Japan vast geen vunzige spelletjes met octopussen 😉

7. Creatieve oplossingen

Schuimkanon-Solar-2019
Photo credit: Ian Geerts / Festileaks

Wat doe je als het schuimkanon op Solar leegraakt? Precies, vullen! Dat dachten zo’n 25 festivalbezoekers van de BIKI90 stage ook. Het water komt rechtstreeks uit de Maasplassen aan de overkant, dus aanschuiven, doorgeven en schuimen maar!

8. Straattheater op de zandpaadjes

Roze-Danser-Solar-2019
Photo credit: Ian Geerts / Festileaks

In een bonte stoet flaneerde het straattheater dit weekend over het terrein. Felle kleuren, toffe handgemaakte pakken en sensuele heupbewegingen kwamen eraan te pas. Zo voltrekt de creatieve kant van Solar 2019 zich zelfs recht voor je neus.

Wat vind jij van Solar Weekend 2019?

Was jij op Solar Weekend dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”solar”]

Solar Logo

Solar 2024

Locatie
Nederland
Roermond, Nederland
Datum 1-4 augustus 2024
Tickets Kopen