Lowlands dag #2: Miele Powerwash, gouden plaat voor Joost en muzikale veldslag

Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Terwijl we alweer aan de laatste dag van Lowlands 2019 zijn begonnen, blikken we met een zelfvoldaan gevoel terug op de dag van gisteren. De hoogtepunten volgden elkaar namelijk in rap tempo op. Iets gemist, of thuis op de bank? Check dan nu onze hoogtepunten van dag #2 met onder andere Joost, Jon Hopkins en Anderson .Paak.

Niets missen van Lowlands 2019? Check dan ook de hoogtepunten van dag #1, volg de livestream en vind alle updates op onze site, Facebook en Instagram.

1. Een schuimend feestje in de Miele Powerwash

Powerwash Lowlands
Photo credits: Marty Marn

Douchen is voor de plebs. Wie zich echt feestelijk wil wassen gaat naar de Miele Powerwash. In deze veredelde wasmachine annex schuimparty is het goed vertoeven. Zeker als gangmakers Famke Louise en Kriss Kross Amsterdam met de feestscepter zwaaien.

2. Gouden plaat voor Joost op Lowlands

Rapper Joost was dolgelukkig tijdens zijn show in de Heineken. De 21-jarige Fries is in één jaar gegroeid van de X-ray naar de Heineken. En zelfs die tent was eigenlijk te klein voor hem. Als klap op de vuurpijl krijgt hij ook nog te horen dat zijn single ‘Scandinavian Boy’ goud is geworden. Nadat hij hier even een gil om laat, is het “tijd om dit pokkenummer te doen”, waar het publiek uiteraard luidkeels op mee zong.

3. De regen verdrijven met Paul Kalkbrenner

Ruim een uur voor aanvang van Paul Kalkbrenner staat de Alpha helemaal vol. Dat is tweeledig: enerzijds is de Duitse technogigant een publieksfavoriet. Anderzijds komt het met bakken uit de lucht en biedt de Alpha enig soelaas. Zo ook de set van Paul, die met zijn vrolijke, toegankelijke techno het doorweekte publiek in vervoering brengt. En wanneer de klanken van het onvermijdelijke ‘Sky And Sand’ klinken, meldt zowaar ook de zon zich.

4. Anderson .Paak levert headlineshow op Lowlands

Anderson .Paak / Lowlands
Photo credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Nee, op het affiche was ‘ie niet dé headliner. Maar u mag twisten, want Anderson .Paak gaf wel dé show van de Alpha-zaterdag. Het was zwoel, swingend en dansbaar tegelijkertijd. Stilstaan was onmogelijk.

5. Jon Hopkins: meester van sound en visual

Dit bericht bekijken op Instagram

#jonhopkins #lowlands #lowlands2019 #ll19 @lowlands_fest

Een bericht gedeeld door Joep Hullegie (@joephullegie) op

Langzaam opbouwen is voor mietjes: vanaf moment één wordt de Heineken gebombardeerd met de sounds en visuals van Jon Hopkins. De man heeft er duidelijk zin in en weet ondanks de zon buiten, in de tent een heerlijke, donkere, klamme setting te creëren. Stampen in de vooravond.

6. Hans Kazan doet alle trucjes juist

Foto: Marrit Cnossen

“HANSIE! HANSIE! HANSIE!” Ook buiten de Juliët zullen ze het hebben geweten: dit is het domein van Hans Kazan. Zelfs de kleinste (kaart)truc van Hans en zoon Kazan zorgt voor een denderend applaussalvo. Een kinderhand is snel gevuld – maar die van een festivalganger óók.

7. Biertje drinken met The National

The National / Matt Berninger / Lowlands
Photo credit: Kamiel Scholten / Festileaks

The National-frontman Matt Berninger voelt zich duidelijk op zijn gemak tijdens het optreden in de Bravo. Hij loopt maar liefst twee keer het publiek in. Eerst baant hij zich al zingend een weg naar de bar buiten de tent. Daar pikt hij een biertje van iemand die staat te bestellen, waarna hij weer terug de tent in loopt en met microfoon en drankje in de hand een ronde door het publiek maakt. Een tweede primeur: nog nooit eerder had The National een zangeres mee op het festivalpodium.

8. Zinderende technonacht in de Bravo

Dit bericht bekijken op Instagram

We waren niet alleen. #bravo #LL19 #matrixxman

Een bericht gedeeld door Sara (@sarajabadoo) op

Wie ouderwets wil raven gaat naar technotempel Bravo. En die boodschap is niet voor dovemansoren. De megatent puilt aan alle kanten uit met mensen. Terecht ook, want de donderende sets van Courtesy en Helena Hauff leveren precies het op maat gemaakte beukwerk voor de liefhebber.

Meer Lowlands 2019?

Helemaal in de stemming gekomen? Check dan ook onze andere artikelen over de Lowlands-zaterdag!

Lowlands 2019

Photo: Bart Heemskerk (Lowlands 2018)

Lowlands 2021 From Home

Dit weekend geen Lowlands. Alweer. Dat hakt erin, maar aan ons allen de taak om de vibe van het door ons zo geliefde polderfestival springlevend te houden. Het is dus (toch nog) Lowlands-week op Festileaks. We pakken de hele week uit met tal van specials rondom Lowlands: van een online escape room, via een reeks terugblikken en artiest spotlights tot een verkiezing naar de beste LLine-up ooit. Share the LLove!

Lowlands Logo

Lowlands 2022

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 19-21 augustus 2022
Line-up
Arctic Monkeys
The Opposites
Stromae
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.