Lowlands dag #1: rumcocktails, levend Pacman en snoeiharde gitaren

804
De Staat / Torre Florim
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Gistermiddag klonk het startschot voor de alweer 27e editie van Lowlands. Sindsdien is er alweer een hoop gebeurd. Iets gemist op het festival, of zit je thuis op de bank? Check dan nu onze hoogtepunten van dag #1 met onder andere rumcocktails van Bacardí, Royal Blood en De Staat.

Niks missen van Lowlands 2019? Check alle updates op onze site, Facebook en Instagram of bekijk de hoogtepunten van Dag #2.

1. Festileaks meet-up: The Class of Lowlands 2019!

The class of Lowlands 2019, bacardi
Photo credit: Kamiel Scholten / Festileaks

De vrijdag werd feestelijk geopend. We organiseerden wederom een Festileaks Community Meet-up, waar lezers elkaar en het team konden ontmoeten. Natuurlijk trakteerden we ook op een lekkere cocktail van Bacardí. Verhalen en ervaringen werden veelvuldig uitgewisseld en vriendschappen gesmeed. Tot slot maakten we een toffe groepsfoto, check ‘m hierboven. The Class of Lowlands 2019!

2. Een moshpit van 40 minuten lang bij The Chats in de X-Ray

Eén van de eerste optredens in de X-Ray heeft de tent gelijk afgebroken. Alsof de bezoekers hier al tijden op aan het wachten waren, stond het van de eerste tot de laatste klank geen moment stil bij The Chats. Bijna drie kwartier lang vormde het publiek bij het kleinste podium van Lowlands een ware moshpit. Een goed begin van het weekend.

3. Royal Blood rocken de Alpha stage

Royal Blood laat op de vroege vrijdagavond zien dat het op het hoofdpodium thuishoort. Het duo gaf een knallende show weg, waarbij zelfs een geluidsbox het begaf. Mike Kerr en Ben Thatcher weten het publiek van begin tot eind te boeien met een setlist vol bekend materiaal van Royal Blood en How Did We Get So Dark?, aangevuld met twee nieuwe nummers: ‘Boilermaker’ en ‘King’. Royal Blood bewijst: zelfs met alleen drums en bas kun je de Alpha rocken!

4. Real-life Pacman spelen

Lowlands
Photo credit: Festileaks / Debbie Spaan

Wanneer je in de buurt van de Alpha even de tijd neemt om een rondje te lopen, kom je ongetwijfeld deze activatie van Game-XL tegen. Iconisch, klassiek, nostalgisch: Pac-man. Maar in plaats van een joy-stick pakken om al die bolletjes te kunnen opvreten, kun je hier zelf in de huid kruipen van Inky, Blinky, Pinky, Clyde of Pac-man zelf. Dankzij de hoverboards van kunstenaar Thijs Eerens, waan je je even echt ín de arcadehal van de 80’s.

5. De allerlaatste keer genieten van The Good, The Bad & The Queen

The Good, The Bad, The Queen / Damon Albarn
Photo credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Bezoekers van Lowlands waren vrijdagavond in de Bravo getuige van iets bijzonders: het allerlaatste optreden van The Good, the Bad & the Queen. De supergroep hintte voorafgaand aan de show al op Twitter naar het einde van de tour. Met de uitspraak “This is our last gig. After this, poof. Done.” zette de zanger die woorden kracht bij. Wellicht dat daarom de show nog iets magischer leek dan het optreden in Paradiso eerder dit jaar: alles klopte. De sfeer, het publiek, de productie: een ware traktatie voor de muziekliefhebber.

6. De Staat pakt de koe bij de hoorns in een kolkende Alpha

Rico & Sticks / De Staat
Photo credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Er werd om gelachen. “De Staat als headliner op Lowlands? Doe even normaal!”. Maar vanaf de allereerste minuut rekenden Torre Florim en consorten af met dat vooroordeel. Een wonderschone cover van The Prodigy’s ‘Firestarter’, een swingend gastoptreden van Rico & Sticks en een dijk van een productie. In sneltreinvaart denderden de hits, die we toch allemaal al zo vaak hebben mogen aanschouwen, door de Alpha. Van I_CON tot Bubble Gum: het was fris, het was anders en het was gepast. Een kroon op een prachtige eerste Lowlands-dag!

Meer Lowlands 2019?

Helemaal in de stemming gekomen? Check dan ook onze andere artikelen over de Lowlands-vrijdag!

Was jij aanwezig op Lowlands 2019?

Was jij op Lowlands dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vond. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”lowlands”]

Lowlands 2019

Photo: Bart Heemskerk (Lowlands 2018)

De 27e editie van Lowlands werd gehouden van 16 tot en met 18 augustus 2019 in Biddinghuizen. Onder meer Tame Impala, Twenty One Pilots, The NationalBillie Eilish, Royal Blood en New Order sierden de festivalposter. Naast muziek, bood het festival een uitgebreid programma in theater, film, dans en wetenschap. Ook was het met het uitgebreide horeca-assortiment goed vertoeven voor foodies. Lowlands 2019 was lang en breed uitverkocht, maar met Festileaks hoefde je niks te missen van het festival: check alle updates op onze site, Facebook en Instagram. Voor alle verdere informatie over het festival, kan je terecht op onze Lowlands-pagina of de website van het festival.

Als Content Manager verantwoordelijk voor o.a strategie en performance. Beschouwt Paradiso als haar huiskamer en festivals als haar zomervakantie. Al vele festivals bezocht, maar Lowlands (16x) en DTRH (6x) blijven favoriet.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.