5 dingen die we verwachten van The National op Sziget 2019

540
BKS 2018
Foto: Kamiel Scholten (Best Kept Secret 2018)

Komende zaterdag staat The National – in kader van het nieuwe I Am Easy To Find – op de planken van Sziget 2019. Maar wat kunnen we verwachten van de show en hoe zal het eraantoe gaan? Wij vertellen het je!

Afgelopen zomer hebben we The National nog kunnen bewonderen op onder andere Best Kept Secret en Lollapalooza Berlin. Maar sindsdien is er veel veranderd. Een nieuw jaar, een nieuw album en dus een nieuwe show. Maar wat mogen we zaterdag in Boedapest verwachten van de band? Deze vijf dingen gaan we sowieso zien bij het optreden!

1. Een setlist om van te dromen

The National Setlist British Summer Time 2019 2019, I Am Easy to Find

Edit this setlist | More The National setlists

Natuurlijk speelt het nieuwste album van de band een prominente rol in de show van The National. Maar behalve nieuw werk, komen er ook genoeg oudere nummers aan bod. Van Alligator tot Sleep Well Beast en van Boxer tot High Violet; voor ieder zit er wat wils tussen. Sterker nog, jullie vijf favoriete nummers van The National worden allemaal gespeeld. En wat dacht je van de afsluiting Mr. November – Terrible Love?!

2. Nieuw werk

Maar de tour draait natuurlijk om het in mei uitgebrachte I Am Easy To Find. Niet gek dus dat de nieuwe plaat overheerst en ongeveer de helft van de set in beslag neemt. Alhoewel, eigenlijk heb je helemaal niet zo door dat het album slechts drie maanden oud is. nummers als ‘You Had Your Soul With You’ en ‘Light Years’ voelen inmiddels alsof je ze al jaren en jaren kent.

3. Prachtige visuals

The National BKS 2018
Foto: Kamiel Scholten (Best Kept Secret 2018)

Vorig jaar trok The National rond met een enorm scherm, waarop de prachtigste visuals te bewonderen waren. Live beelden van het concert werden vervormd en verkleurd en komen terecht in een psychedelische montage. Ook dit jaar zijn weer de mooiste beelden te zien op het scherm achter de band, maar wat hebben ze in petto voor Sziget?

4. Wegdromen bij de stem van Matt

The National
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Down The Rabbit Hole 2016)

Wie niet wegsmelt bij de stem van frontman Matt Berninger moet wel van een andere planeet komen. Hij zuigt je met zijn diepe stem namelijk compleet mee in de show en trekt je even helemaal een andere wereld in. Je kunt niet anders dan wegdromen bij een concert van The National, en voor eventjes voelt het alsof je je in een compleet andere wereld begeeft.

5. Contact met het publiek

Matt Berninger zingt niet alleen, maar hij zorgt er ook voor dat het publiek de complete show lang geëntertaind blijft. Hij reageert op het publiek en zorgt voor veel interactie, waardoor het publiek andersom ook op hem reageert. Eén ding is dan ook zeker bij iedere show van The National: Matt gaat het publiek in. Richting het eind kan hij het nooit laten om even tussen de fans door te lopen, sensatie verzekerd!

The National

De vijfkoppige band The National werd in 1999 opgericht in Cincinnatti, Ohio. In 2019 brengen de heren in I Am Easy To Find alweer hun achtste studioalbum uit. Deze plaat is de opvolger van Sleep Well Beast, dat in 2017 het levenslicht zag. 

De band doet deze zomer diverse festivals aan. Zo treedt de band maar liefst twee keer op Pukkelpop op.

Sziget 2019

Winactie Sziget 2019

Sziget keert in 2019 terug voor de 27e editie. Het festival vindt plaats van 7 tot en met 13 augustus op het Óbuda-eiland, in hartje Boedapest. Voor de scherpe geest: het festival communiceert een dagje minder, maar duurt nog steeds even lang als voorgaande jaren. Dit om de laatste nacht van het festival niet te verwarren met een complete programmering gedurende de dag. Wil je weten hoe het er vorig jaar aan toe ging in Hongarije? Lees dan ons festivalrapport.

Tickets voor het festival zijn nu te koop via de website.

Sinds de eerste keer Rock Werchter in 2015 elk jaar wel op wat festivals te vinden. Staat standaard op de eerste rij weg te kwijlen bij Bazart, maar geniet evengoed van Rammstein en alles wat daar tussen zit. Als Brabantse blijft het enige dat boven festivals gaat wel toch altijd carnaval.