Weerbericht Sziget 2019: ‘Wisselvallig en zomers warm’

838
sziget beach
Foto: Lászlö Mudra (Rockstar Photographers)

Tijdens Sziget 2019 worden lekker zomerse temperaturen verwacht. Het loopt af en toe zelfs tegen de 30 graden aan, perfect weer om van de muziek te genieten. Ook zal er regelmatig een regenbui gaan vallen, dus laat je poncho niet thuis liggen. Houd dus het weerbericht goed in de gaten met al deze wisselvalligheid. Lees hier alvast wat voor weer je waarschijnlijk kunt verwachten tijdens de Sziget-week.

Woensdag 7 augustus

⛅️ Verwachting:  Vrij zonnig met later op de dag kans op een bui. Matige zuidwestenwind.
? Temperatuur: 31 ºC
? Aankomsttijd: Maakt niet uit
? Kledingadvies: Korte broek, T-shirt, topje, rokje, jurkje en zonnebril.
Nacht: 19 ºC
? Weercijfer: 8
? Hooikoorts: Enige overlast door het pollen van grassen en enkele kruiden.☀️ Zonkracht: 6-7

Sziget 2019 belooft van start te gaan met prima weer en we kunnen tropisch weer verwachten op het Óbudai-eiland. Tijdens het festival zijn er weinig hooikoortsklachten te verwachten. In de loop van de dag en in de nacht is er wel kans op enkele buien en met een minimumtemperatuur van circa 19 graden heb je ’s nachts je zomerslaapzak wel nodig.

Donderdag 8 augustus

⛅️ Verwachting: Veel bewolking en buien. Tussendoor wat zon. Matige westenwind.
? Temperatuur:  29 ºC
? Aankomsttijd: Maakt niet uit
? Kledingadvies:  Korte broek, T-shirt, topje, rokje, jurkje en regenponcho.
Nacht: 18 ºC
? Weercijfer: 6
? Hooikoorts: Weinig overlast, vooral tijdens buien zijn de klachten zeer gering.
☀️ Zonkracht: 6-7

Op de tweede festivaldag komt het weercijfer uit op een 6, dit omdat er wisselvallig weer wordt verwacht. Voor wie niet vies is van dansen in de regen is het met 29 graden nog prima weer. Zeker als de zon af en toe even heerlijk doorbreekt.

Vrijdag 9 augustus

⛅️ Verwachting: Enkele buien, afgewisseld met wat zon. Matige noordwestenwind.
? Temperatuur: 28 ºC
? Aankomsttijd: Maakt niet uit
? Kledingadvies:  Korte broek, T-shirt, topje, rokje, jurkje en regenponcho.
Nacht: 16 ºC
? Weercijfer: 8
? Hooikoorts: Weinig overlast, vooral tijdens buien zijn de klachten zeer gering.
☀️ Zonkracht: 6-7

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Na een regenachtige donderdag hoeft de regenponcho nog niet opgeborgen te worden, want ook deze dag kan die goed van pas komen. Er kunnen wederom enkele buien verwacht worden, maar de zon komt waarschijnlijk nog wel tevoorschijn. Met 28 graden blijft het zomers warm. 

Zaterdag 10 augustus

⛅️ Verwachting: Vrij zonnig, maar wel kans op een enkel buitje. Matige noordwestenwind.
? Temperatuur:  28 ºC
? Aankomsttijd: Maakt niet uit.
? Kledingadvies: Korte broek, T-shirt, topje, rokje, jurkje, zonnebril en regenponcho.
Nacht: 16 ºC
? Weercijfer: 9
? Hooikoorts: Weinig klachten door grassen en kruiden.
☀️ Zonkracht: 6-7

Deze dag is de neerslagkans een stukje kleiner dan donderdag en vrijdag. Er kan waarschijnlijk genoten worden van zonnig zomers warm weer. In de nacht koelt het wel af naar een graad of 16 wat een beetje fris kan zijn. Na de regenachtige dagen kunnen de hooikoortsklachten toenemen, maar de hoeveelheid pollen in de lucht is vrij klein.

Zondag 11 augustus

⛅️ Verwachting:  Zonnig weer met enkele wolkenvelden. Kleine neerslagkans. Matige noordwestenwind.
? Temperatuur:  29 ºC
? Aankomsttijd:  Maakt niet uit.
? Kledingadvies:  Korte broek, T-shirt, topje, rokje, jurkje en zonnebril.
Nacht: 18 ºC
? Weercijfer: 9
? Hooikoorts: Enige overlast door het pollen van grassen en enkele kruiden.
☀️ Zonkracht: 6-7

Zondag is de kans op neerslag klein, dus de regenponcho kan waarschijnlijk opgeborgen blijven. Met 29 graden en veel ruimte voor de zon is het heerlijk zomerweer. Het weercijfer krijgt ook maar liefst een 9! In de nacht is het met 18 graden, iets minder koud dan de afgelopen nachten.

Maandag 12 augustus

⛅️ Verwachting:  Zonnig weer met enkele wolkenvelden. Kleine neerslagkans. Zwakke zuidwestenwind.
? Temperatuur:  29 ºC
? Aankomsttijd: Maakt niet uit
? Kledingadvies:  Korte broek, T-shirt, topje, rokje, jurkje en zonnebril.
Nacht: 19 ºC
? Weercijfer: 9
? Hooikoorts: Enige overlast door het pollen van grassen en enkele kruiden.☀️ Zonkracht: 6-7

De een na laatste dag kan er wederom genoten worden van heerlijk zomerweer. Een graad of 28, de vele zonuren en kleine neerslagkans maken het perfect festivalweer. Er staat weinig wind, waardoor het zelfs nog iets warmer aan kan voelen. Goed insmeren is verstandig, want je kunt nog gemakkelijk verbranden.

Dinsdag 13 augustus

⛅️ Verwachting:  Zonnig weer met enkele wolkenvelden. Kleine neerslagkans. Matige noordwestenwind.
? Temperatuur: 28 ºC
? Aankomsttijd: Maakt niet uit
? Kledingadvies:  Korte broek, T-shirt, topje, rokje, jurkje en zonnebril.
Nacht: 18 ºC
? Weercijfer: 8
? Hooikoorts: Enige overlast door het pollen van grassen en enkele kruiden.
☀️ Zonkracht: 6-7

De huidige verwachtingen laten ideaal weer zien voor de laatste dag van Sziget. Er is veel ruimte voor de zon en met 28 graden is het nog steeds lekker zomers. De neerslagkans is klein, maar een enkel buitje is niet uitgesloten. Daarna neemt de neerslagkans toe, dus met het inpakken van de tent kan er een spat regen vallen.

Voor meer informatie over het weer in Boedapest bekijk de weersverwachting van Weeronline.

Sziget 2019

Sziget 2018
Photo: Rockstar Photographers

Sziget keert in 2019 terug voor de 27e editie. Het festival vindt plaats van 7 tot en met 13 augustus op het Óbuda-eiland, in hartje Boedapest. Voor de scherpe geest: het festival communiceert een dagje minder, maar duurt nog steeds even lang als voorgaande jaren. Dit om de laatste nacht van het festival niet te verwarren met een complete programmering gedurende de dag. Wil je weten hoe het er vorig jaar aan toe ging in Hongarije? Lees dan ons festivalrapport.

Tickets voor het festival zijn nu te koop via de website.

Student Media & Creative Industries aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Liefhebber van vinyl, gitaren, festivals en alles wat met muziek te maken heeft. Deuntjes van Radiohead, Arcade Fire, The Strokes, Daft Punk en The National doen het altijd goed bij mij.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.